Skapa en påsklilja – här har du 10 tips på pyssel

En påsklilja här och där, det finns fortfarande liv i de knalliga vårblommorna. Jag tycker de är fina, gul är nämligen en av mina favoritfärger. Pyssel med naturkopplingar, det är en annan sak jag gillar.

10 tips på att skapa en påsklilja

påsklilja i papper
Bild: © Detry26 / iStock
Så här blir papperspåskliljorna i tips nummer 1.

Inspirerad av de gula blommorna i hemkvarteren har jag letat upp tips på hur man kan skapa egna påskliljor – håll till godo med dessa tio pysselidéer!

1. Jag klämmer till med ett pysseltips jag skrivit om på Vardagssaker.se. Där hittar du en steg-för-steg-guide för att göra papperspåskliljor.

2. Visste du att du kan virka påskliljor? Det finns flera kostnadsfria mönster på nätet – klicka på länken för att komma till ett av dem.

3. Jag har lagt upp en målarbild med påskliljor här på bloggen – kan den vara något för dig? Den är i alla fall gratis att ladda ner.

4. Om du hellre vill rita din egen påsklilja finns ypperliga ritinstruktioner på Youtube – här har du den enkla versionen och här har du den svåra.

5. Du kan göra helt förtjusande ljuslyktor i form av påskliljor och pysslet är superenkelt. Lyktorna i exemplet görs i trolldeg, men jag ska prova att kreera dem i DAS-lera.

bild på påskliljor i trädgården
Bild: © Simotion / iStock

6. En bit papper och en muffinsform kan tillsammans bli den sötaste av godisskålar – givetvis ser skålen ut som en påsklilja. Varför har jag inte tänkt ut detta själv? Genialisk pysselidé (kanske därför).

7. Mitt pysselblad för att skriva en dikt om påskliljan är en av de första sakerna jag lade upp här på bloggen. Ladda ner det och dikta på!

8. Solfångaren av bland annat silkespapper påminner mycket om pysslen med att göra papperspåskliljor och godisskålar, jag vill lyfta detta enkla barnpyssel i alla fall. Ljuset lyser så fint genom påskliljan där den sitter på fönstret.

9. Piprensare kan användas till mycket, så även till att skapa påskliljor. Se bildinstruktionerna för hur du gör en påsklilja av just piprensare genom att klicka på länken.

10. Ditt eget handavtryck är en superfin utgångspunkt i mängder av pyssel. Plocka fram färgerna och måla en påsklilja med handen!

MÅSTE tipsa om mitt blogginlägg med inspiration för att skapa tulpaner, det är skrivet i samma anda som det här inlägget.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.