Så gör du blommor av toarullar

INLÄGGET INNEHÅLLER ÄVEN LÄNK TILL MIN ANDRA SAJT LIVETMEDSANDRAJ.SE

Det här blogginlägget ska handla om hur du gör blommor av toarullar, men först en liten uppdatering om var jag befinner mig. Bloggen uppdateras inte så ofta, jag vet, jag vet. Det är så att jag har fullt upp med ett projekt åt en kund, tio dagar skulle det ta – som mest. Slutdatumet var 10 januari och flera månader senare är slutet ännu inte i sikte. Så blir det ibland, konstig bransch jag verkar i.

krokus bi
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
På bilden ser du vita krokusar och bin, som skrivet ägnar jag mig åt att fota naturen och du kan se fler sådana här naturbilder på Livetmedsandraj.se.

Jag har även alldeles fullt upp med att njuta av fritiden. Äntligen! Känns som en viktig milstolpe i livet. I stället för att klämma ur mig en massa innehåll lägger jag ner mycket av den lilla energi jag har på att promenera massvis, fotografera naturen och att läsa böcker om vitt skilda ämnen. Flumskriver gör jag också en del, och det känns väldigt, väldigt befriande. Texterna lägger jag upp på bloggen Livet med Sandra J., Livetmedsandraj.se.

Tips på hur du gör blommor av toarullar

Tips på hur du gör blommor av toarullar, var det ju. I början på året lade jag upp ett liknande pyssel, då ett tips på hur du gör snöflingor eller stjärnor av toarullar. Pysselidén verkade uppskattas och därför fortsätter jag i samma anda.

pyssel blomkrans av toarullar
Bild: © Maria Symchych-Navrotska / iStock

För att pyssla toarulleblommorna behöver du förstås en toarulle. Du behöver även en sax, målarfärger, en pensel och någon form av lim. Du börjar med att måla toarullen i en valfri färg och låter den torka. Därefter formar du rullen till en tår och klipper lika tjocka tårformade delar ur den. När du har sex lika tjocka delar limmar du samman dem så som bilderna visar.

pysseltips blommor av toarullar
Bild: © Maria Symchych-Navrotska / iStock

Nu har du två – eller egentligen ännu flera – val. Du kan göra en blomkrans, som den du ser på översta bilden. Du kan göra en blompinne, som den du ser på understa bilden. I bägge fallen gör du flera blommor och dessutom blad, vilket innebär att du målar och klipper igen och igen. En bit papper, pärla eller glassten blir en fin mitt på respektive blomma.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

2 kommentarer

  1. Underbart återbruk säger jag! Kan ju bli en hel blombukett, kanske att ge till någon som ligger på sjukhus och inte får ta emot riktiga blommor?

    1. Ja, jag tycker om dessa toarullepyssel. Inte min idé, dock. Kanske att du kan göra något snyggt? Du är ju kanoners på återbrukspyssel. Jag gillar hur du tänker med att göra en ”fejkbukett” att ta med till sjukhuset. Ursäkta en senfärdig kommentar, har på sätt och vis tagit en paus härifrån men ska tillbaka igen inom någon vecka när kundprojektet är slutfört.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *