Min dikt om påskliljan – målarbild och skrivövning i ett

Lördag. Städdag. Jag skulle vilja berätta om fantastiska saker jag gjort i dag men jag har städat nästan hela dagen. Och vilat mellan turerna. Det är ganska tungt att städa när man har värk i kroppen, det är därför jag så ofta drar mig för att göra det. Vet aldrig om jag kommer krascha eller ha ork efteråt.

skrivövning och målarbild
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Mitt helt fejkade foto. Är man desperat så är man och visst måste man älska alla coola saker man kan skapa digitalt!

Sett till enbart den mentala vilan kan jag dock tycka det är riktigt, riktigt skönt med kroppsarbete. Min hjärna – och med den min kreativitet – vaknar. Medan jag vårstädade köket och lyssnade på ljudboken De sju systrarna klurade jag även på min nästa printables. I går kväll påbörjade jag nämligen ett slags diktblad med påskliljor som tema.

Skrivövningen Min dikt om påskliljan

Bladet är en kombinerad målarbild och skrivövning, och jag kallar det för Min dikt om påskliljan. Du vet sådana där dikter där man skriver utifrån varje bokstav i ett ord? Precis så kan du göra här! Ordet är ”påskliljan” och du har helt fria händer att dikta vad du vill med ett avstamp i blomtemat.

dikter om påskliljor

Jag har ännu inte orkat fylla i diktbladet själv, hade som vanligt en vision att jag skulle ha energi att göra massor i dag. Däribland att skriva en egen påskliljedikt, skapa ett snyggt fotoarrangemang kring den och att sedan ge mig ut och fotografera påskliljor. I stället har jag fuskat rejält när jag gjort visningsbilden för inlägget. Jag har pimpat den med 3D-aktiga foton för att skapa en så verklighetstrogen känsla som möjligt. Tacka vet jag Canva.com!

Kan du inte skriva några rader om hur du använder denna printables för barn och för vuxna? Det hade gjort mig så glad.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *