Har du sett vilka fina tulpaner du kan vika i papper?

Ett blogginlägg om att skapa påskliljor och ett annat om att skapa tulpaner, det är vad jag jobbar med i dag.

origami tulpan
Bild: © ForestMavka / iStock

Men det känns som att jag borde grunda inläggen lite mera och när jag ändå arbetar på mitt tulpaninlägg vill jag passa på att tipsa om hur du kan vika papperstulpaner.

För papperspyssel gillar jag ju, och jag kommer lyfta temat att vika tulpaner i papper i samlingsinlägget. Kan jag hänvisa hit. Man får inte vara dum!

vika tulpaner i papper
Bild: © Anastasiia Boriagina / iStock

Det första exemplet på en papperstulpan du kan vika är väl den mera klassiska versionen. Jag tycker själv att den här tulpanen är finast, har gjort den flera gånger.

Superpyssliga elever visade mig hur man gör tulpanerna under åren som lärarvikarie. Borde damma av kunskaperna – kanske med dessa filminstruktioner på Youtube?

kantiga origami tulpaner
Bild: © chrisjo / iStock

Det andra exemplet är en något enklare papperstulpan – eller är den det, egentligen? Den är i alla fall något kantigare, men jag tycker den är riktigt cool. Blir läckert när man samlar en hel hög tulpaner.

Även detta exempel finns det filminstruktioner för, jag tycker det är lättare att se de olika stegen så här än att följa bild- och textinstruktioner. För många moment i origami annars.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.