Kultur Natur

Skapa en tulpan – här har du 10 tips på pyssel

Skapa en tulpan – här samlar jag tio pysseltips.

Tulpan, mammas favoritblomma. Då och då får hon en bukett, men såklart inte tillräckligt ofta. Hon borde få en bukett med tulpaner minst en gång i veckan, eller varje dag. Faktiskt.

frysa blommor i is
Bild: © 1111IESPDJ / iStock
Så här blir de frysta tulpanerna (och blommorna) i tips nummer 3.

Jag håller på att samla research jag gjort i form av två nya pysselinlägg, ett inlägg om hur du skapar påskliljor av olika material och ett om hur du skapar tulpaner.

Blogginlägget innehåller inspiration för att skapa just en tulpan. Jag är förtjust i att sammanställa idéer så här, i olika teman. Hoppas du kommer ha lika stor glädje av pysselidéerna som jag har.

10 tips på att skapa en tulpan

Som en liten hyllning till mamma, våren och blommorna tipsar jag här om tio olika pyssel – håll till godo!

1. Tulpaner av engångsgafflar, supersmart barnpyssel. Jag lovar, jag lovar! Lite färg på besticket så är du nästan framme. Du behöver bara komplettera med ett pappersblad för att förstärka den snygga blomvisionen. Se här!

2. På tal om tulpaner och gafflar… Visste du att du kan gaffelmåla en tulpan? Personligen älskar jag enkelheten i detta pyssel.

3. Att frysa tulpaner i isskulpturer är nog det finaste tulpanpysslet jag vet. Jag har skrivit om pysselidén här på bloggen…

vika tulpaner i papper
Bild: © ForestMavka / iStock
Så här blir en av papperstulpanvarianterna i tips nummer 4.

4. … Jag har även skrivit ett inlägg om att göra papperstulpaner. Om känner dig pigg på origami ska du absolut kika på blogginlägget.

5. Papperspyssel är inte dumma alls, jag har sett ett jättefint sådant och det går ut på att kreera egna pop up-kort med en eller flera tulpaner i mitten.

6. Det blir några papperspyssel i rad nu, men jag tycker verkligen jätte-jättemycket om tulpanerna av handavtryck. Läs, se och inspireras till att göra en personlig bukett.

7. Jag har hittat en tokvacker tulpankrans via Pinterest, bästa inspirationsverktyget i världen. Kransen är gjord av tulpaner i regnbågens färger. Klicka på länken för att se hur du kan binda en krans med tulpaner.

8. Skapa en tulpan i garn – går det? Jadå, det är ”bara” att virka en utifrån det kostnadsfria mönstret jag funnit på nätet. Du kan till och med virka glasunderlägg med tulpanform. De blir sååå läckra.

tips för att skapa tulpan
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Det här fotografiet tog jag när det var påsk i Varberg 2021. En tulpanplantering stod framför Varbergs stadshotell och Asia spa.

9. Rita tulpaner – hur gör man? Se filminstruktionerna för det här, här och här. Det lättaste exemplet är först, det svåraste sist. Jag drar även till med en inspirerande tutorial för tulpankladd.

10. Sist men inte minst: gör en tulpan av en toarulle och färgade papper. Både bild- och filminstruktioner visar hur du går till väga.

Det här var en salig pysselblandning, va?

1 kommentar

  1. Det här inlägget är som en present. Oändliga stunder fyllda med pyssel som blir så fina! Tusen Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.