Kultur

Så pysslar du en pumpa av en toarulle

Det har tagit mig två timmar att skriva det här inlägget om att pyssla pumpor av toarullar – en fredagskväll! Men nu är pysseltipset på plats och det känns toppen.
pyssla en pumpa av en toarulle
Bild: © Ekaterina Morozova / iStock

Jag bockar av årets halloweenpyssel av toarullar ett efter ett. I kväll är det lite så det känns när jag fortsätter på halloweentemat för i år. Men samtidigt är det så himla roligt med den otäcka temadagen att jag inte vill släppa taget om den ännu. Så kommer det sig att jag sätter mig ner för att skriva om ännu ett toarullepyssel. Du har kanske sett pumpafiguren i bakgrunden på monsterinlägget? Det är i alla fall om denna jag ska tipsa om här, med rätten från bildbanken jag använder mig av i mina projekt.

Pyssla en pumpa av en toarulle

Hur gör du pumpor – eller snarare pumpamonster – av toarullar? Först och främst behöver du i alla fall en toarulle. Du behöver också orange målarfärg, en pensel, svart papper, en sax och lim som övriga pysselmaterial. Det är allra enklast att börja med att måla toarullen orange och låta färgen torka. Under torkningstiden kan du passa på att klippa till delarna för figurens omisskännliga pumpaansikte. Detta gör du ur det svarta pappret och när färgen väl torkat limmar du sedan ansiktsdelarna på toarullens övre del. Du kan även fuska så smått genom att måla detaljerna med en svart tusch- eller märkpenna.

Gillar du den här typen av halloweenpyssel? Om ja, rekommenderar jag fladdermössen, häxorna och katterna som är skapade av toarullar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: