Kultur Natur

Fladdermus med godisgömma – ett fiffigt barnpyssel

Jag har sett många fina exempel på hur man kan göra fladdermöss av toarullar och här visar jag ett av exemplen.
pyssel fladdermus med godisgömma
Bild: © Ekaterina Morozova / iStock

Toarullar är förträffliga pysselmaterial, särskilt när du pysslar olika figurer. Jag fortsätter utöka halloweentemat på bloggen med ett tips på ett barnpyssel av fladdermus med godisgömma. Även den här gången har jag hittat pysselidén i bildbanken jag använder mig av i jobbvardagen och som hjälper mig köpa tid. Det finns en gräns för hur mycket material jag kan ta fram på så här kort tid – och bra idé som bra idé, väl?

Enkelt att pyssla en fladdermus med godisgömma

Dessa fladdermöss ser kanske ut som helt vanliga toarullefladdermöss, och det är de ju. Men det som gör dem så fiffiga är att de kan användas som förvaring av halloweengodis. Finessen ligger i att du ger din fladdermus en pappersbotten och viker in toppen så att figuren får ett par söta, spetsiga öron. Den finaste lilla presentkartong!

För att pyssla en fladdermus av toarulle behöver du så klart en toarulle, själva grunden. Du har också nytta av svart hobbyfärg, färgade papper i svart respektive i vitt, en sax och ett limstift. Börja med att måla toarullen svart – eller egentligen i vilken färg du känner för – och låt torka. Klipp sedan till pappersbottnen, sätt fast den och fyll rullen med eventuellt godis.

fladdermöss av toarullar
Bild: © Ekaterina Morozova / iStock

Fortsätt skapa fladdermusen genom att vika in toppen på toarullen. Fladdermusöronen. Klipp därefter till resten av detaljerna ur de färgade pappren. Vingar, ögon och tänder, enligt bilderna här i inlägget. Se bilderna som modeller för hur du kan gå till väga och inte som måsten. Det finns säkert lika många sätt att göra fladdermuspyssel som det finns barn.

Andra sätt att göra fladdermöss av toarullar

Om du gillar videoinstruktioner finns sådana på Youtube – se filminstruktionerna för att göra fladdermöss av toarullar. Pysslen är inte hundra procent matchande, men ändå väldigt, väldigt lika varandra. Du kommer definitivt se likheterna.

fladdermus av toarulle
Bild: © BlueHorse_pl / iStock

Jobbigt värre kom jag på att jag bokmärkt en annan variant på fladdermyspysslet, en version där även bottnen vikts in. Så här kan du helt klart göra i stället för att göra en pappersbotten. Alla dessa möjligheter, alltså! Lätt att förvirra sig bland dem. På min tidning Vardagssaker.se finns utförligare instruktioner för toarullefladdermusen med dubbelt vikta ändar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.