Så återbrukar du en toarulle till en svart katt

svart katt toarulle
Bild: © Ekaterina Morozova / iStock

Nu skriver jag på sparlåga men halloween har jag skrivit så mycket om att jag borde kunna göra det på rutin. I dag var uppe i ottan för att komma i väg till Gekås i Ullared så tidigt som möjligt. Jag behövde nämligen införskaffa lite nytt bok- och pysselmaterial till bloggen och det gör man helt klart billigast på Gekås.

Behövde också komma bort från lägenheten och vardagen en stund, gör annars inte så mycket annat än att sitta här hemma eller promenera in da hood under coronatiderna. Det var inte alls trängsel i butiken i dag, därför kunde jag gå in. Men, men, det här är en omväg kring det ämne jag egentligen ska berätta om i blogginlägget, nämligen hur du återbrukar en toarulle till en svart katt.

Återbruka en toarulla till en svart katt

Jag skrev om hur du pysslar en fladdermus av en toarulle i går och den svarta katten är nästa figur på tur i ett helt halloweentema. Jag ska lägga upp återbrukstips på i alla fall häxor och monster, förutom katt- och fladdermustipsen. Kanske till och med blir ytterligare ett tips, eller två.

Det enklaste sättet att göra detta kattpyssel är att börja med att måla toarullen svart. Du behöver alltså någon form av svart hobby- eller skolfärg och en pensel för att komma i gång. Vad du också behöver är färgade papper – svarta papper, givetvis (!) – sax och lim. Medan färgen på toarullen torkar kan du göra nästa steg. Klipp ut de olika kattdetaljerna såsom öron, ögon, nos, morrhår och svans.

svarta katter toarullar
Bild: © Ekaterina Morozova / iStock
Lägg märke till de oerhört söta rosetterna och hur du kan variera dem på dina häxkatter.

Katterna på bilderna har även fått söta rosetter. Du limmar på detaljerna en och en och låter dem torka. Som vanligt är bilderna enbart modeller för hur du kan göra. Eftersom jag skriver om halloweenpyssel för tillfället har jag valt att visa modeller av häxkatter, men kattpysslet i fråga kan göras i alla tänkbara färger och mönster.

Själv vill jag prova att pyssla katter i mönstrade papper… Men ja, det är mycket jag vill göra!

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *