Rita och måla Läskiga familjens porträtt! Ett pysselblad

Ett pysselblad för att rita och måla Läskiga familjens porträtt är en idé jag haft på hjärnan ett tag nu. Jag hade blivit så himla sur på mig själv om jag inte hade gjort slag i saken att göra bladet i samband med halloween – så här kommer det.

Som i fallet med mina andra kreativa övningar för exempelvis doodling – mina så kallade kladdpapper – är tanken att du här ska få en stunds hjärnvila från andra uppgifter. Övningen ska vara rolig att göra och inte minst ska den väcka fantasin, snarare än att vara en kravfylld uppgift med bestämda regler.

Du kan faktiskt prova att ställa en timer på en valfri tid och göra det du hinner med under tiden. Eller så kan du helt enkelt lägga ner din själ i bladet och skapa en spökfamilj eller en familjen Addams inför ditt eget fortsatta berättande. Typ som brainstorming eller mindmapping. Måla gärna till en tapet i bakgrunden!

Vill du ha mera av detta? Prova mina halloweenblad för att rita och måla häxor, dekorera pumpor eller för att kladda läskiga miljöer runt spökträd.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

7 kommentarer

  1. Det var ju skönt att du fick nu ner det som du har tänkt på att göra länge nu :).

    Jag är ingen pyssel person. Men ibland tycker jag om att se pyssel.

  2. Vilket fint blad, underbara ramar! Här sätter ju bara fantasin gränser. Kanske måla en familjemedlem varje dag eller låta alla dina familjemedlemmar vara med och måla var sin ram. Toppenaktivitet på kalas, att låta alla deltagare måla varsin ram. Tack, Sandra!

  3. Åhhh…. vad jag önskar att din blogg fanns när mina barn var små. Så många roliga tips och idéer. Familjen Adams är verkligen gillade av min son .

  4. men vad kul med alla dessa tipps och ider tycker jag 🙂 kul med lite ramar det kan man verkligen göra mycket med 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *