Så enkelt viker du ett hörnbokmärke med en halloweenpumpa på

pumpabokmärke
Bilder: © Karina Harcheva / iStock

Att vika hörnbokmärken i papper är enkla former av papperspyssel och något jag under åren som lärarvikarie sett många skolbarn roa sig med. Det är också ett ganska billigt pyssel, så få material som det egentligen kräver.

vika bokmärke i papper
instruktioner för att vika hörnbokmärke
göra hörnbokmärke

Du skulle bara veta hur mycket tid jag lägger ner på att researcha min bildbank, hur jag överträffar mig själv i att hitta nya sökvägar. I kväll gav det resultat i form av ett nytt halloweenpyssel jag därför kan skriva om. Eller snarare visa upp i form av bildinstruktioner.

Pysslet avser just ett hörnbokmärke med en halloweenpumpa på. Jag gillar själv den lilla pumpadetaljen, som jag tycker bidrar till ett ännu finare bokmärke.

bokmärke i papper instruktion
pappershörnbokmärke

Genom att följa bilderna i den ordning jag visar dem här i inlägget kan du själv vika ett eget bokmärke i papper.

halloween bokmärke
halloweenbokmärke pumpa

Om du redan vet hur du gör bokmärken är det bara att fortsätta framåt. Skrolla neråt, neråt. Eller kanske tycker du det är jobbigt att lära genom bilder? Då kan du i stället titta på filminstruktioner för att vika pappersbokmärken. Klicka på länken!

pumpabokmärke
bildinstruktioner för hörnbokmärke

För att vika bokmärkena behöver du papper, här har ett vanligt vitt A4-ark använts. Du har också användning för färgade papper. Eller så gör du eget färgat papper genom att måla vitt papper med kritor. Om du tittar i bildinstruktionerna ser du hur ett A4-papper enkelt görs om till ett origamipapper och sedan är det bara att köra.

Se även pysseltipsen för att vika ett fladdermusbokmärke i papper och för att göra ett spökbokmärke av en glasspinne.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.