3 roliga dejter du inte vill missa (?) – i The Sims 4

***Annons för Nätdejtingtips.se***

roliga dejter i The Sims 4
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Jag vet att ljuset speglar sig i tv-bilden, men försök ändå lägga märke till hur frustrerad Vlad blir när hans musikmonologer inte uppskattas av dejten. Då befinner de sig ändå på simvärldens mest romantiska plats.

Vampyrer har det inte helt lätt med kärleken, alltså. Det erfar jag i The Sims 4, genom simmen Vladislaus Strauds försök att kurtisera andra simmar. Han börjar alltid på minus i relationsmätaren, för i spelvärlden har folk vett nog att akta sig för nattens varelser. Samtidigt är vampyrer som gjorda för romantik. Ja, lite paradoxalt är det faktiskt. När Vlad väl bryter igenom isen vinner han poäng efter poäng genom att vara sitt mest flörtiga jag. Typ. Med den här karaktären går jag all in för roliga dejter och det ger definitivt en spelupplevelse utöver det vanliga.

Kärlek och dejting i The Sims 4

Kärlek och dejting är lite av själva nerven i The Sims 4. Spelet går trots allt ut på att leka med livet och vad är väl livet utan kittlande möten? Systemet med romantiska relationer och interaktioner är väldigt, väldigt bra utvecklat i spelet. Antalet olika reaktioner på interaktionerna är nästan lika oändliga som antalet simmar.

Som IRL går The Sims 4 ut på att bygga relationer till andra. Relationerna blir sedan nyckeln till hur simmens liv fortskrider, blir det en ensam tillvaro eller en bullrig familjetillvaro? Spelet är verkligen inte så svart och vitt, vilket mängden relationsinteraktioner ser till. För att förvissa mig om att Vlad ökar chanserna att hitta kärleken – om än bara för natten – brukar jag bege mig till Stjärnskådarbaren i storstadskvarteret San Myshuno.

De olika platserna i The Sims 4 medför olika möjligheter. Stjärnskådarbaren i San Myshuno har ett romantiskt skimmer över sig. Det gör det lättare att få till romantiska samspel och roliga dejter redan från början. ”Bjud på dejt” är ett exempel på en romantisk interaktion. Under dejten kan simmarna tillbringa tid tillsammans på en valfri plats i spelet och genom att uppfylla olika dejtbehov blir dejtingtillfället lyckat eller misslyckat, eller helt enkelt något däremellan.

3 roliga dejter i The Sims 4

Vi som spelar The Sims 4 och som låter våra simmar utforska dejting har helt klart varit med om roliga dejter, faktiskt rent av knasiga dejter. Här ska jag berätta om tre av dem – med vampyren Vlads kärleksliv som utgångspunkt.

1. Försöka myspysa i kistan

Romantiken går som på räls, flörtiga och förföriska interaktioner avlöser varandra. Klart att simmen bjuds hem till Vlads gotiska slott. Kanske blir han lite för ivrig när han försöker göra den romantiska ”myspys”-interaktionen – i kistan. Kärlek i vampyrkistan verkar inte gå hem hos den dödliga simmen.

2. Brinna upp i solljuset

Mitt fel som låter mig ryckas med när Vlad så förtvivlat gärna vill att romantiken ska fortsätta att han följer efter dejten utomhus. Ut i solljuset. Vampyrer och dagsljus rimmar illa. Vlad brinner upp och dör under sitt livs bästa dejt.

3. Bråka om bästa musiken

Klassisk musik ftw! Det vet ju alla och Vlad är inte sen med att hålla monologer om favoritmusiken. Men hans dejt tycker inte musiksamtalet är lika roligt och blir arg. Det som skulle vara en intim stund för att lära känna varandra bättre utmynnar i ett bråk.

Saker att göra på dejt i spelet

När simmarna går på dejt blir det som ett spel i spelet och det påminner mycket om ett arkadspel med såväl dejtingtips som punkter att bocka av. Nedanför följer exempel på saker att göra på dejt i spelet:

 • Gör minst 10 sociala interaktioner med dejten
 • Bli flörtiga samtidigt
 • Drick 2 drinkar tillsammans
 • Sitt och prata med dejten
 • Dansa minst 2 gånger tillsammans
 • Ha minst 2 djupa samtal tillsammans
 • Ge dejten massage
 • Kyss dejten passionerat
 • etc.

Tips för att komma i flörtig stämning

Ju mer jag spelar The Sims 4, desto uppmärksammare blir jag på simmarnas humör eller stämningar. När det kommer till kärlek och dejting i spelet är det en stor fördel om simmarna hamnar i flörtig stämning genom exempelvis en ångande dusch eller flörtiga hälsningar. Japp, sån’t finns och det gäller att ladda på rätt sätt.

Men som med alla lyckade och roliga dejter är att ta sig tid för avslappnat prat en fin start på en förhoppningsvis långvarig och meningsfull relation. I The Sims 4 kan simmarna till och med ägna sig åt nätdejting, åt att successivt lära känna varandra. Om dejting på nätet är något du är intresserad av IRL kan du få dejtingtips på sidor som Nätdejtingtips.se – läs vidare där!

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

8 kommentarer

 1. Jag spelade aldrig Sims faktiskt. Lockades inte till det. Men det måste varit kul med tanke på hur populärt det var.

  1. Det är ett väldigt, väldigt roligt spel. Så roligt att jag spelat det sedan det först kom ut i början på 2000-talet. Kommer aldrig överge spelet, då det är en viktig del av mitt liv. Spelar du andra dator- eller tv-spel eller får det helt enkelt vara?

  1. Ja, det är verkligen ingen ände på hur många spel som släpps… Kul att du fått uppleva detta fantastiska spel! 😁

 2. Hade ingen aning om att du speladse sims 4. Det gör jag med och det är ju verkligen så kul att spela sims. Är det ett paket man måste ha för att gå på dejter eller kan man göra det oavsett? 🙂 Kan tänka mig att det blev lite trångt i kistan 😉

  1. Jag är osäker på om dejting ingår i The Sims 4-grundspelet eller om det tillkommer i ett senare paket. För att spela vampyr och besöka den romantiska baren har jag tilläggen The Sims 4: Vampyrer och The Sims 4: Stadsliv. Vilken är din favoritdel av The Sims? Ja, du och jag har många gemensamma intressen, Amanda. Coolt! ☺️💖

 3. Spelade nog lite för över tio år sen, men har inte fortsatt. Nu verkar många spela och det är ju ändå lite kul tycker jag.

 4. vilket roligt inlägg, jag älskar verkligen också sims 4, det är verkligen ett spel som man kan spela på så många olika sätt och vis. faktiskt märkt att dom flesta som spelar sims är just estetiska och påhittiga av sig, det verkar ju du helt klart också vara. 😀 roligt att dejta just med en vampyr, ja har en förmåga att glömma detta med solljuset också ibland när ja spelar som vampyr, råka åka till en park mitt under dagen med en sluta med att jag fick sätta vampyren på att gömma sig inne i bastun till solen gick ner XD. hur känner du inför det nya packet som släpps den 13 ? 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *