Just nu i juli – jag deltar i Kulturkollos bloggjerka

Ja, faktiskt.

Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

I snart två veckors tid har jag engagerat mig mera i andras bloggar. Jag har läst och kommenterat vad andra skrivit – och jag har haft roligt under tiden. I går provade jag att delta i Söndagstråden i den svensktalande facebookgruppen Social media support & share group och jag gillade det skarpt. I dag provar jag även inspirerande Kulturkollos bloggjerka Just nu för juli månad. Här har du mitt just nu i ett kulturperspektiv!

Mina svar på Kulturkollos bloggjerka Just nu i juli

Just nu läser jag Sherryl Woods feelgood Välkommen till Serenity. Har du sett Neflix-serien Sweet Magnolias? Den bygger på Woods böcker om bästa vännerna Maddies, Dana Sues samt Helens liv i amerikanska småstaden Serenity. Jag är kluven inför boken i fråga, läser den som en guilty pleasure och förundras samtidigt över hur amerikansk den känns. På tal om böcker, jag har även läst Anna Fiskes bilderbok Göra barn: Så går det till i dagarna och reflekterar fortfarande över den.

Just nu tittar jag på Ju-On Origins på Netflix. Ju-On är ursprungligen en japansk skräckserie som ligger till grund för de amerikanska The Grudge-filmerna. Jag tycker väldigt mycket om japansk skräck, kanske är det den ruggigaste skräcken jag vet. Den nya Netflix-serien har dock gett mig magont och det beror på den vidriga våldtäktsscenen i första avsnitten – inte på spöket.

Just nu lyssnar jag på Julia Dufvenius inläsning av Margit Sandemos Trollbunden, som är den första boken i Sagan om isfolket-serien. Jag har läst boken flera gånger förut, men nu ska jag ge ljudböckerna en ärlig chans. Ibland har jag svårt att bara lyssna. Men hittills tycker jag inläsningen är fantastisk. En fantastisk inläsning av en fantastisk bok.

Just nu längtar jag efter en digital paus. Jag vet bara inte när jag ska ta den. Det är trots allt coronatider och som frilansskribent måste jag för tillfället gripa varje halmstrå. Svårt!

Har du också deltagit i Kulturkollos bloggjerka? Då ses vi säkert på Kulturkollo.se. Jag tycker också det är kul om du delar länken till ditt Just nu-blogginlägg i kommentarsfältet här nedanför. Over and out!

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

22 kommentarer

 1. Spännande med ett för mig annorlunda perspektiv! Jag har faktiskt inte hört talas om något av de du läser eller tittar på men man blir ju nyfiken. Alltid kul med nytt.

  1. Vad brukar du titta på för typer av serier, Pärla?

   Jag tycker också det är roligt med nya tips.

  1. Jag har inte sett serien ännu, utan tänker att jag ska läsa böckerna först. Varje bok fokuserar på en karaktär och hennes personliga resa i sann feelgoodanda. Är det samma sak med Sweet Magnolias att första säsongen fokuserar på exempelvis Maddie?

   Är riktigt spänd av förväntan inför serien. Brooke Elliott, som spelar Dana Sue, ligger mig varmt om hjärtat.

  1. Jag håller med dig helt. Det är nog därför jag fastnat så för dem. Tittar överlag mycket på asiatiska filmer och serier och förundras alltid över hur annorlunda fantasivärldarna är.

 2. Jag håller med dig asiatisk skräck är nog det bästa som finns. Har sett många skräckfilmer och tycker nog Asien är bäst på att göra skräckfilmer. Mysigt att lyssna på ljudbok dock har jag läst en del i fysisk form idag 🙂

  1. Jag gillar också fantasy- och serietidningsgöjs. Härligt att vara 30-plussare och nörd!

   På tal om asiatiska serier finns det många bra fantasyserier från Korea på Netflix. De är väldigt annorlunda från vad vi kanske är vana vid – men o, så bra! De brukar också innehålla massor av mysromantik. Snäll kärlek rakt igenom.

   Vilken är din favoritfantasyserie, Madeleine (om du har någon)?

 3. Inte sett serien men visst är de kul att följa serier som verkligen faschinerar en 🙂 jag e mycket för drama kärlek mord osv alltså du vet; pll sex and the city osv 🙂

  1. Sex and the city är verkligen en hjärteklassiker. Den har format mig och mina vänner på fler än ett sätt, tror jag. Det är också skönt att veta att ett fantastiskt liv väntar efter 30, 40, 50, och så vidare, som serien så fint lärt oss.

 4. Spännande inlägg! 🙂 Kan du tipsa om någon japans skräck som man borde se? 😀
  Älskar skräck, men tyvärr finns det för lite ”bra” skräck!

  Hoppas du sover gott just nu! 🙂

  1. Sömnen har varit förvånansvärt bra! 😉 Jag körde fast i Ju-On Origins på grund av allt onödigt och okritiskt våld. Tyvärr, får jag väl säga. Ju-On- och/eller The Grudge-filmerna är mycket bättre. Annars skulle jag nog rekommendera Ringu- och/eller The Ring-filmerna, som bygger på skräckböcker jag läst och tycker mycket om. Men The Ring har du kanske redan sett?

   Vilken är din favoritskräckis, Angelica?

 5. Bloggjerka är alldeles nytt för mig. Jag ser sällan serier, men Sanderton gillade jag 🙂
  Skräck är inget för mig … men en del deckare kan vara trevliga – om de inte är alltför blodiga. Tror tanten börjar bli gammal 🙂

  1. Jag älskar också den serien. 😍 Snart kommer även Bridgerton som är i samma anda.

   Bloggjerka är kanske ett gammalt ord för det… Det är sådant du gör på din blogg, som när du deltar i alla fotoutmaningar. Jag brukar följa dem med intresse, för jag tycker du och dina bloggkompisar gör så mycket fint. Det är rent av avkopplande att följa er och kika in i era kreativa vardagar. Jag blir inspirerad av allt det stöd ni ger varandra. Det är SÅ det ska vara på nätet, tycker jag. Tack för att jag får vara med på ett litet hörn. 💖

 6. En sak är säker, du och jag har inte samma smak när det gäller film 😉 Jag har jättesvårt för skräck och obehag. Det har kommit med åren. Som ung tittade jag på vad som helst, det kan jag inte längre.. Ändå är det intressant att läsa om vad du tittar på. Jag får ju en inblick i den genren trots att jag inte sett det själv. Hoppas din tisdag blir toppen. Kramar 🙂

  1. Vad tycker du om att titta på, Diana?

   Jag förstår att skräck inte är något för alla. Jag själv tittar inte på blodiga saker, klarar inte av lemlästning och sån’t. Nej, uscha! Övernaturliga skräckfilmer är mera min grej, och mest för att det på ett väldigt motsägelsefullt sätt får mig att koppla av. 😅 Jag börjar i den änden och sedan går jag vidare till romantik-genren.

  1. Nej, det är nog lite udda filmer och serier, kanske. 😃

   Vad gillar du att titta på, Marie?

 7. Har länge funderat på att titta på Sweet Magnolias. Blev nyfiken på böckerna nu. Har dock väldigt mycket annat att läsa så i så fall ser jag nog serien först.

  1. Mitt första intryck – och utan att ha sett serien ännu – är att serien nog är snäppet bättre än böckerna, faktiskt. Jag har lättast för att läsa boken före jag tittar på filmen eller serien, så det är därför jag envisas med att läsa bokserien nu.

   Berätta gärna vad du tycker om Sweet Magnolias när du sett den.

   Jag ser mycket fram emot serien.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *