Spåra och måla luftballongerna! Två nya printables för barn

målarbilder finmotorik
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Genom att spåra linjer kan barnen få hjälp att öva finmotorik, ett av många sätt att träna den så viktiga färdigheten. Eftersom jag tycker det är roligt att göra den här typen av printables för barn kunde jag inte hålla skapandet i styr.

öva finmotorik

Jag kan inte bestämma mig för vilken av målarbilderna jag helst vill använda, hade tänkt göra bara en med luftballonger. Därför lägger jag upp båda, så kan du och barnen välja själva.

målarbild spåra linjer

Personligen tycker jag ännu bättre om mina printables med nyckelpigor, det vill säga målarbilderna med ett likadant upplägg som dessa två. Men vad katten! Jag ville mest bara känna mig kreativ i dag och något litet blev det i alla fall.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

17 kommentarer

  1. Å, sådana blad där man ska rita efter en nummerordning gillade jag! Vad mycket roligt pyssel, knep och knåp det fanns förr. 😍

 1. Man får vara riktigt kreativ när man ska lära barn. Det mesta som man kan köpa till barn idag kan dom lära sig av i lek.

  1. Å, tack! Vad glad jag blir av dina värmande ord. ❤️ Det återstår att se vad barnen tycker. Jag kan tänka mig att många föredrar bilder med kända figurer, typ Pokémon och Disney Princess. Men jag har roligt i alla fall. 😅

 2. Oj vad du är duktig! Ser ju så fint ut det du har målat😍Förstår att du har svårt att välja båda ser lika fina ut 🙂

  1. Tusen tack! 💖 Jag illustrerar inte bilderna själv, utan sätter samman olika grafiska element såsom clipart och teckensnitt till målarbilder. Exemplen här ovanför är ”enklare” varianter av vad jag gör. Ibland sätter jag samman 10 till 30 element till en helhet. Jag önskar verkligen att jag kunde illustrera också.

  1. Tack, jag älskar att kunna skapa så kravlöst. Annars innebär yrkesskrivandet ganska många krav och det är inte alltid jag känner skaparglädje när jag bockar av en kravlista på vad texten ska innehålla, tyvärr. Skönt att ha något annat då och som jag mest gör för skojs skull.

 3. Vad fina! Kan säkert vara något för min son. Han är inte jätteintresserad av att rita men det här kanske kan få honom tycka det är lite roligare. 🙂

  1. Jag tror att man – både barn och vuxna – kan bli ställd när man får ett blankt blad med uppmaningen: Skapa fritt! För många kan det säkert vara lättare att komma i gång med något mera ”färdigt” och att sedan utforska sig vidare därifrån.

   Hoppas din son har glädje av bladen! Något särskilt motiv han skulle gilla?

 4. Greta Gris är en stor favorit hos ena barnbarnet. Att följa prickarna är superbra träning. Nu måste jag verkligen dra ut något så vi har att öva på här hemma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *