”Jag ser en mus…” Läs texterna och måla mössen i tio färger!

skriva namn på färger
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Alltid när jag gjort ett helt lass målarbilder känner jag ett visst puh och det är precis så jag känner nu. Äntligen har jag tagit tag i idén jag haft i en veckas tid. Jag har gjort nya pedagogiska målarbilder som även är läs- och skrivövningar. Du läser och fyller helt enkelt i texterna. Och så färglägger du musen på målarbilden, kanske till och med först av allt? Jag har tagit fram såväl en svensk som en engelsk version av övningen och det finns tio blad för varje språkversion.

lära sig skriva färger

Efter att ha läst Camilla Brincks Mysteriet med hålet i väggen om mössen Musse och Helium har jag tänkt mycket på att göra egna målarblad med musteman. För ett par veckor sedan lade jag upp en enkel målarbild med mus och ost som motiv. I dag levererar jag dessa blad som påminner om skolstenciler. När du klickar på respektive nedladdningsknapp kommer du vidare till ett häfte med tio olika musbilder. Eller egentligen med tio olika färger, för det här är främst en övning i att läsa och skriva namnen på färgerna.

lära sig skriva engelska färger

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *