Printables

”Jag ser en mus…” Läs texterna och måla mössen i tio färger!

Läs texterna och färglägg mössen – här har du nya pedagogiska målarbilder på både svenska och engelska!

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adlibris, Bokus, Kontorsgiganten, Pen Store och för Skapamer***

skriva namn på färger
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Alltid när jag gjort ett helt lass målarbilder känner jag ett visst puh och det är precis så jag känner nu. Äntligen har jag tagit tag i idén jag haft i en veckas tid. Jag har gjort nya pedagogiska målarbilder som även är läs- och skrivövningar. Du läser och fyller helt enkelt i texterna. Och så färglägger du musen på målarbilden, kanske till och med först av allt? Jag har tagit fram såväl en svensk som en engelsk version av övningen och det finns tio blad för varje språkversion.

lära sig skriva färger

Efter att ha läst Camilla Brincks Mysteriet med hålet i väggen om mössen Musse och Helium har jag tänkt mycket på att göra egna målarblad med musteman. För ett par veckor sedan lade jag upp en enkel målarbild med mus och ost som motiv. I dag levererar jag dessa blad som påminner om skolstenciler. När du klickar på respektive nedladdningsknapp kommer du vidare till ett häfte med tio olika musbilder. Eller egentligen med tio olika färger, för det här är främst en övning i att läsa och skriva namnen på färgerna.

lära sig skriva engelska färger

Sandra tipsar om plastfickor, tuschpennor…

torka bort tusch
Hur fina är inte detta set med 36 tuschpennor från Staedtler? Det går alldeles utmärkt att torka bort tuschen från plastfickorna – använd vatten och tvål!

Hur hade jag själv använt de pedagogiska bladen? Eftersom målarbilderna har färger hade jag köpt självhäftande plastfickor i A4-format alternativt laminerat bladen. Jag hade också skaffat vattenbaserade tuschpennor i regnbågens alla färger. På så sätt hade barnen kunnat skriva och måla på bilderna om och om igen.

… och om pysselboken Jag börjar skriva

jag börjar skriva
Pysselboken Jag börjar skriva: Pyssel med bokstäver och ord riktar sig främst till barn i åldern 6 till 9 år.

Boken Jag börjar skriva innehåller pyssel med bokstäverna i alfabetet och övningar för att lära sig skriva såväl bokstäver som ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: