Vackra kläder och hem i Netflix-serien Styling Hollywood

Styling Hollywood

Jag måste sluta bli så förvånad över att jag fastnar i reality-tv, eller sluta låtsas att genren inte är något för mig. Återigen har jag sträcktittat på en Netflix-serie, som jag trodde skulle ge mig några timmar av oengagerad streaming. Vad som i stället hände var att jag helt och hållet försvann in i det glamourösa Hollywood. Hur underbart är det inte att fängslas så? Realityserien i fråga heter Styling Hollywood och kretsar kring stylisterna på JSN Studio i LA.

Handlingen i Netflix Styling Hollywood

Det gifta paret Jason Bolden och Adair Curtis driver det framgångsrika stylingföretaget JSN Studio tillsammans. Jason förser hollywoodkändisarna med vackra kläder och Adair fixar deras hem. Netflix Styling Hollywood tar ett avstamp i den stora galasäsongen 2019, en mycket hektisk tid för inte minst Jason. Det här året har han flera klienter än någonsin och han är lika mån om dem alla, vilket jag beundrar honom för.

Styling Hollywood tar mig med till de exklusiva modehusen, kändishemmen, Oscarsgalan, hem till Jason och Adair samt till det ibland ganska så tuffa entreprenörslivet. Samtidigt som mycket av Netflix-serien handlar om skönhet och mode, har den en politisk medvetenhet som jag uppskattar mycket. Styling Hollywood lyfter frågor som bland annat rör hbtq, feminism och rasism i såväl modebranschen som i USA.

Som realityserien visar kan ett designerplagg gränsa till rasistiska handlingar – men också förmedla viktiga budskap om inkludering. Jag älskar PK. Så! Nu är det tydligt uttalat. Jasons och Adairs äktenskap, liksom deras nära relationer till de anställda på JSN Studio öppnar för intima personporträtt. Ett exempel på hur nära jag följer Jason och Adair är att jag tar del av deras stormiga samtal om att skaffa barn och där den förre tvivlar på om han kommer bli en bra pappa.

Så bra är denna Netflix-serie om kändislivet i LA

Jag tycker att Netflix Styling Hollywood är en av de bättre realityserierna jag sett på temat modebransch och kändisliv. Inte för att jag sett all reality-tv om styling och kändisskap, nej, långt ifrån! En tv-serie om kläder och styling kan lätt bli ytlig, men det är där jag känner att Styling Hollywood är så himla lyckad.

recension betyg
Jag ger Styling Hollywood fyra av fem stjärnor i betyg.

Netflix-serien balanserar yta och djup på det mest underhållande sätt, och visst fascineras jag av de vackra kläderna och hemmen. Många av plaggen får mig att hålla andan av hänförelse. För mig som företagare är det också väldigt lärorikt att se hur väl teamet på JSN Studio tar hand om klienterna. Sådana oerhört fina, roliga och sympatiska möten hela serien genomsyras av. Bara för den sakens skull är Styling Hollywood sevärd.

En sak jag dock undrar över: Vad är själva grejen med allt luftpussande på kinderna?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

8 kommentarer

  1. Har varken sett eller hört om denna serie innan men nu blev jag ju allt nyfiken! Låter faktiskt som något riktigt bra – så tack för tipset 🙂

  2. Jag gillar också reality men en helt annan typ, hehe! Denna har gått helt förbi mig men så som du berättar låter den ändå spännande, får kanske kika ett avsnitt och se.

  3. Tack för tipset. Jag letar efter något att titta på då jag är ensam hemma. Min man skulle aldrig titta på något sådant, men jag vill.

  4. Den här serien har gått mig helt förbi. Jag tittar mest på House och annars tittar jag inte på serier. Av din beskrivning att döma så låter det som en av de bättre realityserierna. Tackar för tipset!

  5. Tack för tipset! Brukar inte fastna för reality-serier men när det gäller hus eller inredning brukar de vara bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *