Enkel målarbild med mus och ost

målarbilder möss
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Under arbetsdagens första värktrötta timmar har jag skrivit en recension om Camilla Brincks Mysteriet med hålet i väggen, första boken i populära serien Musse och Helium. Ja, jag har varit trött som in i bomben, men ändå haft mysiga skrivtimmar och det bästa av allt är att jag fick en idé till en ny målarbild med en mus att färglägga och med redan färgade ostar i bakgrunden. Här har du den för kostnadsfri nedladdning!

målarbild med mus

I går började en nyfikenhet på att blanda fylla-i-bilder med andra grafiska element att gro. Jag gjorde då multiplikationsblad med fjärilar och blommor. I dag har jag fortsatt lite i samma anda, genom att mixa de olika designelementen till vad jag hoppas ett fint tillskott i min samling av målarbilder för barn. Om du inte har läst böckerna om mössen Musse och Helium rekommenderar jag att du i alla fall kikar på dem.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

18 kommentarer

 1. Man kan få inspiration från alla möjliga ställen. Jag har inte läst boken av Camilla Brinck för mina barn. Kul att du fick inspiration till ett print från boken.

  1. Jag älskar kombon av att först uppleva saker och att sedan skriva eller skapa ihop något utifrån det. Det blir som en dubbeljackpott. Inspirationen finns överallt och det tycker jag är häftigt. 😍

  1. Tack, tack. 💖 Jag hoppas barnen kommer få glädje av målarbilden. ☺️

  1. Ja och nej, som svar på din fråga. Jag köper rättigheterna att få använda clipart, som är enskilda bilder. Musen har jag exempelvis inte illustrerat. Sedan sätter jag samman de olika bilderna till en helhet. Som i den här målarbilden har jag klippt och klistrat med kanske tio olika grafiska element. I många andra av målarbilderna jag gör är det kanske 15 20 – eller till och med 30 – olika element. Jag kan varmt rekommendera Canva.com, där du kan göra dina egna grafiska blad.

  1. Tusen tack! 💖 Javisst, ser man böckerna överallt? Det hade varit en dröm att skriva SÅ lästa barnböcker. 😄

 2. Men gud så fint 😀 alltså fan att jag Sj inte har orken eller motivationen o måla fastän ja vill 🙂 du är grym glöm aldrig det

  1. Tack. 💖 Så länge man får input från något håll, flödar inspirationen till. 😊 Man kan skriva och skapa kring vad som helst, det fantastiska med kreativiteten.

 3. Fina bilder att måla. När jag var liten älskade jag att färglägga bilder 😊

  1. Tack. 💖 Jag älskade också att färglägga målarbilder. Det är säkert därför jag envisas med att göra målarbilder för barn som vuxen.

 4. Jag har inte läst boken men kul med inspiration! Det blir kanske en bok man får kolla upp! Vad jobbar du med?

  1. Inspiration är mitt knark (ursäkta uttrycket). Jag jobbar med innehållsproduktion, mest som skribent. Ibland skriver jag för kunder, men mestadels jobbar jag med egna bloggar och kanaler i sociala medier. Det låter mera fancy än vad det är. Jag jobbar mycket och nu i coronatiderna har det varit svårt att få in rimliga annonsintäkter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *