Blir inspirerad när löven ändrar färg på hösten

Vad hände förra året? Det var som att hösten kom över natten, målade naturen brun och att resten av färgerna knappt hann med. Föll inte löven av träden inom ett par veckor och lämnade därefter årstiden naken?

Längtar efter att löven ska ändra färg

Flera gånger har jag tänkt ta med mig kameran till skogsparken runt hörnet – till Påskbergsskogen i Varberg – för höstfotografering. Men trots att halva september är gjord har det inte hänt mycket med träden.

löven ändrar färg på hösten
Bild: © borojoint / iStock

Träden lyser fortfarande i knalligt grönt. Du vet ett sådant där nästan limegrönt lövskogsskimmer, som jag tycker känns lite unikt för skogarna i Halland? (Jag tror dock inte det är unikt i praktiken. Låt mig få ha mina villfarelser!)

Medan jag fyller bloggen med tips på höstpyssel och höstaktiviteter känner jag en längtan efter att löven ska ändra färg. Hur kan jag inte längta när jag ser alla bilder av färgspraket? Tror till och med att jag i väntan på höstens färger ska ta reda på varför löven ändrar färg.

Går på höstpromenader i färgskiftningarna

Ännu går jag genom grönskan. Men det dröjer inte länge tills jag kommer gå höstpromenader genom färgskiftningarna. Eftersom jag frilansar hemma upplever jag ofta att vardagen står stilla, att tillvaron är monoton. Konstig känsla! Vet inte hur jag sätter ord på den.

Jag tror att känslan är en av anledningarna till att jag skattar stunderna i naturen så högt. I naturen förblir inget stilla. Bara en sådan sak som att löven ändrar färg på hösten… Jag uppslukas av färgprakten. Efter mina höstpromenader kommer jag alltid hem med ny inspiration och skaparlust, jag behöver intryck för att kunna skapa.

Skapar med de färgsprakande höstlöven

På tal om höstlöv och skapande – brukar du göra pyssel av löv? I veckorna ska jag och min sambo snickra ihop en egen växtpress för att kunna pressa löv inför några pysselidéer jag vill göra slag i.  

Jag har tidigare lagt upp inspiration i form av tips på hur du pysslar en ljuslykta alternativt en igelkott av höstlöv, ifall du vill ladda inför årets höstpyssel. Hur är det där du bor – har löven fått sprakande höstfärger ännu?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

6 kommentarer

  1. Jag vill också att löven ska ändra färg dom har inte riktigt börjat gjort det än hos mig heller. Tycker man får så fina bilder. Det är nog det ända jag gillar med hösten, förutom att tända ljus då 😉

    1. Haha, jag kan förstå att hösten kanske inte är jättecharmig. Ändå gillar jag mycket med årstiden. Det är väl en perfekt årstid för att läsa böcker, eller vad säger du? 😊

  2. Alltså, de färgstarka löven i början av hösten är verkligen MAGISKA men jag är så besviken på att de får sitta kvar så otroligt kort. Man hinner knappt reflektera över och inse att det är höst och vackert ute innan löven har fallit av och ligger på marken.

    1. Håller med dig helt. Men är det inte så som låten säger, att underbart är kort? 😊 Jag tycker också att hösten kommer chockerande fort, hänger sällan med i skiftningarna och ändå är jag ute på mina dagliga promenader.

  3. Jag tycker höstlöv är så vackra 😀 ja inspireras o vill fota härliga bilder o vilka bilder de blir då 😀 ska testa kameran på mobilen ta just såna där vackra bilder på de här löven vi har här Uppe

    1. Så härligt och roligt det låter att fotografera höstlöven! Jag vill också göra det. Du verkar ha det så himla vackert där du bor. Kan förstå att höstnaturen är något alldeles extra uppe i norr. Önskar jag får uppleva den någon gång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *