Så pysslar du en igelkott av höstlöv

… Eller inte bara ”nog”. Detta pyssel toppar nästan listan över de höstpyssel jag gillar mest. Jag gillar naturinslagen och enkelheten i pysslet. Rita en igelkott på egen hand eller skriv ut målarbilder med igelkottar, som du sedan piffar upp med löv i höstens vackraste färger.

höstpyssel igelkottar
Bild: © marketlan / iStock
På bilden ser du en modell av lövigelkotten.

Papper, pennor, kritor, höstlöv och lim är typ det pysselmaterial du behöver för att göra en egen höstigelkott.

Jag rekommenderar att du pressar löven mellan böcker eller i en växtpress först, för att få bästa möjliga pysseleffekt.  Att pressa löv är ju också en rolig höstaktivitet – eller hur?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.