Mina roliga gubbar – pysselblad för att skapa figurer

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kontorsgiganten och Skapamer***

skapa roliga figurer
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Jag har gått och tänkt på en grej ganska länge: Hur skulle det vara med pysselblad för att göra roliga gubbar? Ett par turer senare lyckades jag till slut bli klar med bladet. Sedan kom nästa utmaning: Att i jobbstressen hinna plocka blommor, skapa roliga figurer och att sedan fotografera allt. Det här är ju egentligen en bagatell – jo, verkligen (!) – men ändå.

roliga figurer blommor
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Jag gav efter för stressen och bekvämligheten och gjorde i stället en modell för att visa hur ”Mina roliga gubbar” kan användas i praktiken. Ladda ner, printa ut och plasta in detta blad med hjälp av en lamineringsmaskin eller självlaminerande plastfickor, som exempel. Sätt sedan i gång att skapa egna figurer genom att göra frisyrer av blommor, gräs, tång, snäckor, leklera, slajm, garnrester, pärlor, paljetter, pasta och alla andra tänkbara pysselmaterial. Givetvis har jag även gjort en tom mall för barnens helt egna fantasifulla figurer.

pysselblad

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

10 kommentarer

  1. Men vad kreativ du är. Så impad av alla ideér. Dessutom ser det super fint ut.

    1. Tack, jag hoppas gubbarna kan väcka lek- och skaparlusten hos de små.

  2. Gulliga gubbar! Vad kreativ du är och vilken fantasi! Kan tänka mig att det ligger mycket jobb bakom att få till det så som du får. Roligt att ha en sådan hobby 😃👏🏼👏🏼👏🏼

    1. Det ligger ganska mycket jobb bakom, ibland överdrivet mycket jobb. Men jag tycker det är skönt att inte behöva stressa med blogginläggen. Annars brukar jag göra just det i arbetsvardagen och med de andra texterna jag skriver (för att det är en stressig bransch, tyvärr). Det här blir ett litet andrum.

  3. Alltså fy tusan va du är duktig o kreativ jag faschineras av människor som du för jag skulle aldrig kunna … ja andra skulle säga klart du kan om du kämpar o bara gör det hahah

    1. Jag tror faktiskt att du hade fixat det. Kan varmt rekommendera Canva.com. Många som jobbar med sociala medier använder sig av programmet, eller vad man nu ska kalla det. Mycket prisvärt, dessutom! Jag verkligen älskar att leka loss där – och att överraska mig själv med vad jag kan göra. Canva.com känns uppmuntrande för en glad amatör som jag. ☺️

  4. Så kul att du delar med dig, såna saker är alltid tacksamt att få tips om, speciellt dessa regniga dagar. Mer tips ser vi fram emot

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.