Så gör du för att frysa tulpaner (och andra blommor)

Full fart på våren och jag har ännu inte städat upp min isfabrik på balkongen. Jag började göra isskulpturer med blommor och färger i vintras, under de sällsynta dagarna med minusgrader. Skulpturerna frös dock aldrig till, tyvärr, tyvärr.

frysa tulpaner
Bild: © 1111IESPDJ / iStock

Det blir väl lite märkligt att skriva ett blogginlägg om att frysa tulpaner och andra blommor i fullaste våren, det förstår till och med jag. Men attans (!), jag har ett så bra pysselinlägg om att skapa tulpaner på gång att jag bara måste få med detta tips.

Hur gör du för att frysa tulpaner (och andra blommor)?

Så hur gör du då för att frysa tulpaner och andra blommor, för den delen? Det här är så enkelt att hjärtat tar ett glädjeskutt. När du har slokande tulpaner – ja, eller blomster överlag – är det bara att ställa dem i en form med vatten.

frysa blommor i is
Bild: © 1111IESPDJ / iStock

Vattnet ska du helst ha låtit koka och svalna först, det är superhacken för att få en klarare is. Formen sätter du sedan i frysen eller på balkongen, som jag så tappert försökte. Därefter låter du vattnet med blommorna frysa till ordentligt.

frysa tulpaner i is
Bild: © 1111IESPDJ / iStock

Nu har du alltså gjort en egen isskulptur med tulpaner i – hur vacker blev inte den, då? Oerhört vacker. Genom att variera formerna åstadkommer du olika utseenden på skulpturerna. Prova att frysa tulpaner i spänner, sockerkaksformar, mjölkpaket och så vidare.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.