Kultur Natur

Så pysslar du fladdermöss av korkar

Att skriva om halloweenpyssel är som vanligt en av årets höjdpunkter och här tipsar jag om hur du pysslar fladdermöss av det ganska så klassiska återbruksmaterialet kork.

Jag dricker inte vin, jag dricker ingen alkohol överhuvudtaget. Ändå tycker jag att pyssel med korkar är fina, smarta. Åtminstone i många fall. Faktiskt behöver du inte heller köpa vinflaskor, korkar säljs nämligen i välsorterade pysselbutiker. Så här kommer jag tipsa om ett halloweenpyssel för att göra fladdermöss av korkar.

fladdermus av kork
Bild: © Larisa Ilina / iStock

Detta är en ännu ett av de pyssel jag använder från min bildbank – lugn jag har fixat rättigheterna att få visa upp det – och som jag har med i mitt stora halloweentema. Kommer omöjligt hinna skapa printables och pyssla ALLT från grunden. Sett i ett längre perspektiv är det viktigaste för mig att ha mångsidiga teman och innehåll, vill av hela mitt hjärta att du ska hitta massor av ny inspiration här. So here we go!

Instruktioner för att pyssla fladdermöss av korkar

Hur pysslar du då en fladdermus med en kork som grundläggande pysselmaterial? Du behöver en kork, så klart. Du behöver också material att göra vingarna av och här har svart papper av en tjockare karaktär använts, liksom det använts till de små, små fladdermusöronen. För ögonen fungerar rörliga pysselögon utmärkt, men också färgade papper i förslagsvis svart och vitt. Givetvis väljer du själv färgerna på dina fladdermöss! Du behöver även lim, flytande lim för enkelhetens skull (eller limpistol för att få delarna att sitta som berg).

fladdermöss av korkar
Bild: © Larisa Ilina / iStock

I den här versionen av korkfladdermössen har själva korken lämnats omålad. Om du vill kan du ju måla den i valfri färg. Möjligheter, möjligheter! Jag tycker själv det är läckert hur fint fladdermössen hänger i krukväxten. Hur åstadkommer du hängande fladdermöss? Så här hade i alla fall jag gjort: Jag hade ordnat en metallögla med en vass spets att doppa i lim och sticka in i korken. Därefter hade jag trätt ett snöre genom öglan och knutit det.

Det finns säkert bättre lösningar för detta – hur hade du gjort för att fästa hänget i korken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.