Så gör du stjärnor av toarullar

2020, året när jag inte skrev om så många julpyssel som jag ville. Jag tipsade nästan inget alls om pyssel inför jul. Redan i november började jag i stället klura på ett stort blogginlägg med pysseltips inför högtiden och jag visste då att ett sådant inlägg skulle behöva vänta till början på januari. Nu är det ju början på januari och det digra pysselinlägget är faktiskt påbörjat. En av idéerna jag lyfter fram i det är att göra stjärnor av toarullar.

stjärnor av toarullar
Bild: © Kira-Yan / iStock

Jag tycker mycket om dessa stjärnor av toarullar. När jag jobbade på fritids i skolan gjorde barnen hur fina julstjärnor som helst. Visst är väl detta det perfekta återbruket? Toarulle, sax, lim, färg och glitter – that’s it! Glitter är ju inte heller nödvändigt, sett i en miljösynpunkt är det rent av onödigt. Du gör stjärnorna genom att forma toarullen till en tår och att klippa den i mindre delar, så att du får ringar. Därefter limmar du samman och målar delarna.

julpyssel med toarullar
Bild: © Maria Symchych-Navrotska / iStock

För ytterligare inspiration kan du titta på filminstruktionerna för att göra en enkel stjärna respektive instruktionerna för att göra en avancerad toarullestjärna. Stjärnorna behöver egentligen inte vara stjärnor, de är påfallande lika snöflingor. Så om du är på jakt efter vinterpyssel kanske det här kan vara något?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

5 kommentarer

 1. Så smart och så vackert! Måste lägga på minnet till jag kan pyssla med de små igen.

  Förlåt en fråga Sandra: Varför svarar du inte på kommentarer? Man blir lite snopen om man har kommenterat och inte får ett svar.

  1. Det är en befogad fråga, så be inte om ursäkt. För att jag är extremt hjärntrött av kronisk smärta och det bara tar stopp ibland. Många dagar måste jag lägga ner energin på att jobba och producera det jag lovat, skrivandet är mitt levebröd och den här bloggen en liten-liten del av det, efter det räcker orken inte till. Av den anledningen ligger en del kommentarer kvar länge, innan jag går tillbaka och svarar på dem. Jag förstår att det känns snopet och det är inte så jag vill ha det. Gör så gott jag förmår och ofta räcker det inte till allt.

   Visst är stjärnorna vackra! Barnen gör helt fantastiska skapelser, blev så wow:ad när jag såg variationen på toarullestjärnorna. Önskar man hade haft samma kreativitet!

   1. Kan tillägga att jag inte heller har riktig ork att kommentera på andras bloggar just nu, vilket känns tråkigt. Jag uppskattar utbytet i en annars ganska ensam coronatillvaro.

    1. Att jobbet måste komma först och kräver mycket av dig förstår jag till fullo, oork, värk och hjärntrötthet är oerhört frustrerande. Jag har också fibromyalgi och dessutom andra sjukdomar. Men skillnaden är att jag inte jobbar längre och fotandet och bloggandet är ett sätt för mig att hitta glädje i vardagen. Men du kan kanske stänga av kommentarsfunktionen och bara ha gillaknappen kvar.

     1. Ja, det är tungt med värk och flera diagnoser. ❤️ Vad fint att du hittat till bloggandet och finner vardagsglädje i det. Jag tycker mycket om dina bilder, men det vet du väl redan? Bloggandet är en stor glädje även för mig och även om jag stundom tycker det är jobbigt att arbeta med det fullt ut, är jag tacksam att jag har projekten. Många av dagarna bjuder jobbet på den perfekta verklighetsflykten, älskar att få försvinna in i de olika ämnena. Det är typ min copingstrategi och den fungerar ganska bra, trots att den överväldigar då och då.

      Jag är inte redo att stänga av kommentarsfunktionen ännu, den betyder trots allt mycket för mig. Ibland får det bara vara så att man inte räcker till för allt och alla, särskilt när livet kommer emellan på flera plan. Men skulle det bli FÖR mycket kommer jag givetvis överväga det, tack för tipset och omtanken.

      Mjuka kramar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *