Hjem til jul – kan Johanne hitta kärleken på 24 dagar?

När det kommer till julromantik var nog Netflix Hjem til jul 2020:s höjdpunkt. Jag tyckte mycket om serien redan 2019, men säsong 2 från 2020 fulländade den. Hjem til jul eller Home for Christmas är en norsk serie. Den handlar om Johanne som passerat 30 år och som är trött på att vara singel. Mest av allt är hon less på allas tjat om när hon ska träffa någon att dela livet med. Som att hennes singelskap är självvalt!

netflix hjem til jul
Den officiella Netflix-affischen avslöjar Johannes lidande på adventsmiddagen med familjen. Eftersom hon är enda singeln får hon sitta vid barnbordet.

Under en särskilt jobbig adventsmiddag med familjen kläcker hon ur sig att hon har en pojkvän och att de ska få träffa honom på julafton. Familjen blir eld och lågor – Johanne tämligen nervös. Om hon inte hittills träffat någon, hur ska hon då lyckas hitta en pojkvän till julaftonen? Hon har 24 dagar på sig och kastar sig in i dejtingträsket. Det här är början på en riktig romantisk soppa.

Hjem til jul på Netflix – en värmande romantisk soppa

Jakten på en pojkvän att ta hem till jul gör att Johanne hittar potentiella partners överallt, inte bara på Tinder. Pojkvänsmaterialen finns på sjukhuset där hon jobbar som sjuksköterska, på gymmet där hon tränar och på klubbarna där hon festar. De verkar också finnas i hennes förflutna, som i hennes expojkvän.

Hur många kan man dejta samtidigt? Nästan hur många som helst i Hjem til jul. Det rika persongalleriet som Johanne möter är mycket av det som gör Netflix-serien så charmig. Karaktärerna lockar till många värmande skratt. Lite sorglig är serien också, så inte bara förtjusta flabb.

staden röros i norge
Bild: © typo-graphics / iStock
På fotot ser du lite av den norska staden Röros gammaldags charm. Tänk dig då hur denna fjällstad ser ut i ett täcke av snö!

De vettiga killarna verkar vara de som har svårast att binda sig och som gör Johanne besviken gång på gång. Men då är det skönt att ha så fina vänner som hon har. Hjem til jul är faktiskt lika mycket en hyllning till vänskapen som till romantiken. Kanske, kanske även en hyllning till den norska vintern och småstadscharmen i Röros.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

2 kommentarer

    1. Ja, det måste du! 😁💖 Vet du? Serien innehåller även ett långt försvarstal till Love Actually. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.