Så enkelt fixar du ”bajsmuffins”

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Skapamer och Lyckas med mat***

Så kallade ”bajsmuffins” väcker fina minnen hos mig. Det var en oktober för snart tre år sedan när jag och mamma bestämde oss för att baka chokladmuffins med mitt äldsta syskonbarn. Finaste, finaste, Leia.

recept på bajsmuffin
Bild: © Azurita / iStock
Här har du förebilden för våra bajsmuffins. Jag är säker på att det går att skoja till muffinsen ännu mera.

Hon var då tre år och helt besatt av bajs. Jag kommer att tänka på det här eftersom jag läst Pernilla Stalfelts böcker Bajsboken och Kissboken i dagarna och för att jag förknippar dessa med just Leia. Vilka fina läsminnen!

”Bajsmuffins” är egentligen vanliga chokladmuffins…

… med chokladfrosting du spritsar på toppen. Skillnaden är att muffinsen får dekorationer i form av ögon och eventuell mun, så att den ser ut som bajsemojin. Inspirationen fick jag från början från min bildbank, som jag använder för mina webbprojekt, men det är enkelt fixat att skapa egna. Du behöver mest en bild att utgå från – och recept på chokladmuffins respektive på chokladfrosting.

På tal om bajsmuffins, webbprojekt och att dekorera muffins har jag gjort ett inspirationsinlägg för muffinsdekorationer – klicka på länken för att komma vidare till det på Vardagssaker.se. En tanke jag har om muffinsdekorationerna är att du inte måste göra ögon och mun i sockerpasta, marsipan eller i modelleringschoklad. Det går lika bra att använda rörliga ögon eller ätbara ögon, menar jag. (Men de ätliga sockerögonen är VÄLDIGT sockriga.)

Mitt syskonbarn var så glad i muffinsen. Kanske inte i smaken, choklad på choklad kan bli så mäktigt. Men i utseendet. Du kanske också har en treåring i ditt liv och som hade blivit överlycklig att få baka bajsmuffins, bara för att bajs och kiss är det roligaste som finns i hela världen?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

5 kommentarer

  1. Haha vilka roliga och gulliga muffins!😄 Nu har jag inga barn att baka med bajstema åt, så frågan är vad maken skulle säga om jag ställer fram såna godingar till fikat?😆😂

  2. Super gulliga muffins 🧁😀. Barn är påhittiga 😄det är det som är roligt med barn.
    Dem ser super goda ut med 😋

  3. Nej nej nej är du seriös – hur söta är inte dom där bajsmuffinsarna 😀 alltså gud va ja blev sugen att göra o ta med till jobbet hahah så fräcka vi som har mycket med bajs att göra bla bla 😉 Du borde kolla om de går att göra sprut bakelser du vet, sprutor hahah så kan jag bjuda ssk på mitt jobb haha så fräcka

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *