Rita mönster på klänningen! Pysselblad för kreativt kladd

pysselblad doodling
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Jag gillar kreativt kladd och eftersom jag ännu inte köpt boken 20 sätt att rita en klänning gör jag en egen variant för doodling. På mina nya pysselblad är tanken att du ritar mönster så att klänningarna blir dina egna skapelser, trots mallarna. Egentligen inga konstigheter! Jag tror jag kommer lägga upp ännu flera pysselblad för att ”designa” kläder. Så långt tillbaka jag kan minnas har jag nämligen gillat att rita modebilder, inget märkvärdigt bara en glad amatörs pyssel. Dessutom gillar jag snygga kläder och accessoarer, även om jag inte handlar nytt så ofta som jag gjorde förr.

klänning mönster

På tal om det här med att rita kläder… När jag var barn hade jag en rolig leksak för att designa mode och rita teckningar. Jag har sett att Melissa & Doug har en liknande mackapär, som är ett slags avancerad ritmall. Efter att jag hade ritat teckningarna med hjälp av leksaken färglade jag dem. Modetjejerna på bilderna var påfallande lika Barbie-dockor och det tilltalade sexåringen i mig. Det här kan vara de första ”modeskisserna” jag gjorde och skaparglädjen har hängt med in i vuxen ålder, därav dessa två pysselblad för att rita mönster på klänningar.

Rita mönster på klänningen genom kladd och doodling

Som jag skrev i mitt förra blogginlägg med pysselblad för att inreda dockhus vill jag göra ett gäng olika kreativa övningar för kladd och doodling. I och med bladen för att rita mönster på klänningen fortsätter jag visionen att utöka samlingen av printables. I synnerhet samlingen med printables för vuxna, snarare än samlingen med printables för barn den här gången. Men givetvis är barn också varmt välkomna att kladda på klänningarna! Jag tycker bara det är kul om barnen hittar skaparglädje även i dessa blad, på samma sätt som de kanske gör i pysselbladen för att göra roliga gubbar.

klänningsmönster

Nu ska jag leta mönsterinspiration bland klänningar på nätet – hur blir klänningarna du ritar mönster på?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

14 kommentarer

  1. Å, tack! 💖 Jag hoppas andra vuxna ska gilla den här formen av kladdpapper.

  1. Det är superroligt att skapa loss så här, utan att det egentligen behöver leda någonstans också. Fördelen med att svara enbart inför sig själv. 😃 Bara roligt att läsa din blogg. Tack ska du ha för att du kikar in hit. 💖

 1. Alltså så kreativ du är – varför är inte jag de för hahah! Alltså snacka om sjukt många idéer 😀 gud så kul att läsa ju

  1. Jag tror visst att du är kreativ, Tess. Säkert galet kreativ. Jag vet att jag upprepar mig men du borde verkligen spana in Canva.com. Typ ett av de bästa verktygen inom design för sociala medier. Där kan du leka loss hur mycket som helst med bild och text. Heja dig!

  1. Nej, helt rätt! Barnasinnet har man kvar in i det sista. Det tror jag stenhårt på. Gäller bara att ta sig tid för pyssel och lek, och det är ju däremot inte alltid så lätt. Ack, vardagen!

   Jag älskade själv den här formen av målarbilder när jag var barn. Kunde kladda i timmar. Ritade och målade mina egna karaktärer medan jag satt och dagdrömde om dem. Gör väl typ så än i dag, vilket kanske inte är så moget. 😅

 2. Vad du är duktig på att rita eller skapa kläder. Det ser verkligen ut som en klänning. Jag gillar också att vara kreativ men det kommer nog mer i text och videoredigering 🙂 Jag har alltid älskat att skriva

  1. Tack, Amanda. Jag har inte illustrerat själv. Jag pusslar samman mina koncept av clipart och teckensnitt jag köper rättigheter till att få använda som jag gör. Är ingen vidare illustratör, har aldrig övat. Men någon gång ska jag definitivt prova att rita materialet själv. Jag är också mera av en skribent. Har gått flera utbildningar inom skrivande och det är egentligen det jag gör till vardags. Det här andra är ett komplement, då det är tungt att mata ord hela dagarna. Det är bra att ha många strängar på lyran som frilans, som du med din text- och videoredigering. Toppen att kunna både text och video!

 3. Det här är även kul för vuxna att sitta och kolla i tycker det är så bra att sådan här böcker finns 🙂

  1. Jag gillar i alla fall att sitta och pyssla med sånt här och jag närmar mig 35. Mitt motto: man blir aldrig för gammal för pyssel och lek. 😄

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *