Inred dockhuset! Två pysselblad för kladd och doodling

printables doodling
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Bara de som står mig närmast vet hur mycket jag älskar dockhus och miniatyrer. Ända sedan jag var barn har jag i perioder samlat på dockhussaker och läst inspirationsböcker om att göra egna miniatyrer. Jag har dock aldrig gjort slag i saken att göra och inreda mitt eget dockhus. Trots högen av pysselböcker och miniatyrer i skala 1:12 i garderoberna, ska det tilläggas.

Att ha ett stort och klassiskt dockskåp är en sak jag fortfarande drömmer om. Drömmen är egentligen inte så avlägsen. Min sambo Christoffer är nämligen en otroligt begåvad finsnickare och maker, det är han som står för de finaste pysslen här hemma. Han är också pepp på att bygga ett eget dockhus.

Nu ligger det mest på mig, att bara bestämma mig för att satsa på den lilla drömmen. Överlag kan jag vara ganska dålig på att tag i andra saker än jobb och det är något hos mig själv som jag arbetar på. För visst hade jag mycket hellre pysslat med ett eget dockhus på kvällarna än att sitta och mata texter.

Inred dockhuset genom kladd och doodling

Jag har en idé om att jag ska göra olika tematiska pysselblad för kladd och doodling, enkla printables för barn och vuxna. Häromdagen gjorde jag ett pysselblad för att göra roliga gubbar och i dag vill jag bjuda på ett par varianter för att inreda dockhus. För att återkoppla till drömmen jag har!

Min tanke med dessa nya printables är att du kan rita dit dina egna tapeter, möbler och så vidare på dem. Även om själva dockhusstommen finns där blir dockskåpet vad du gör det till. Med andra ord har du stora skaparfriheter trots ramarna.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

10 kommentarer

  1. Det låter som att tanten på gatan där du bodde hade världens finaste dockskåp. För många är dockhusen verkligen ett helt livsprojekt. Jag hade nog trivts med att inreda ett eget litet hus för resten av livet, pyssla om och förnya det med jämna mellanrum. Har aldrig haft ett dockhus med el – så gärna jag vill ha ett. Förstår att du var en flitig gäst hos damen, hade jag också varit. 😃 Har aldrig känt någon som samlar på miniatyrer…

 1. Pyssel älskade jag som barn ärligt talat, förstår inte vars den sidan hos mig tog vägen 🙂 kanske tålamodet vart värre med åldern 😂 hade Jag dock fått designa o bestämma mina egna tapeter – kanske de hade slagit världsrekordet 😍❤️

  1. Att designa egna tapeter låter hur coolt som helst. 😃 Är det något du vill göra i framtiden? Du hade säkert blivit en riktig tapetkung. 💪

 2. Tror inte man blir för gammal för ett fint dockskåp. Har också en sådan dröm. Kunna inreda mer som prydnad än för lek

  1. Hoppas vi båda får varsitt dockskåp vi kan inreda och pyssla med. 💖

  1. Å, vad roligt att prova pysselbladen i en skolklass! Berätta gärna hur det går, jag dör nästan av nyfikenhet. Har du några tips på hur dockskåpen kan användas i pedagogiskt syfte?

 3. Jag älskade att pyssla som barn och gör det fortfarande tyker det är otroligt mysa att sitta och pussla med någåt 😀

  1. Man blir aldrig för gammal för att pyssla. Gäller nog mest att 1) ta sig tid och att 2) hitta sitt eget lilla pysselprojekt. Säkert lättare skrivet än gjort, ska väl tilläggas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *