Lego Masters USA – en kreativ tävling inom legobygge

Lego Masters USA

Den senaste veckans tittande på tävlingsprogrammet Lego Masters USA har verkligen fått upp mina ögon för vilken konstform att bygga med lego är. Legobyggen är generellt något jag är nyfiken på och en av de aktiviteter jag och min sambo Christoffer har velat prova i flera år – men aldrig riktigt kommit till skott med. Genom att följa de aspirerande legomästarna uppstår återigen ett sug efter att få bygga legohus och legofigurer från grunden.

Handlingen i Lego Masters USA

Lego Masters USA streamar på TV4 Play, alltså ser du denna tävlingsserie kostnadsfritt. På samma streamingtjänst finns även Lego Masters Australien och snart Lego Masters Sverige. Den amerikanska versionen är uppdelad i tio olika deltävlingar och därmed också i tio avsnitt. Det är samma deltagare genom serien, men då det här är en utslagningstävling måste ett lag lämna tävlingen för nästan varje ny utmaning. Vilka saker de utmanas att bygga med lego under seriens gång!

Jag visste inte att det finns en sådan variationen i legobitarna. Känns som att lego i dag är något helt annat än när jag växte upp och jag älskar det. Genom att mixa och matcha olika legoklossar bygger deltagarna nöjesfält, skyskrapor, episka filmscener och söta djur. Legobitens kantighet till trots lyckas mästerbyggarna bygga livfulla skapelser. Många av dem rör på sig, tack vare tävlingsdeltagarnas lysande kunskaper inom tekniklego.

Komikern Will Arnett programleder Lego Masters USA. Legoformgivarna Amy Corbett och Jamie Berard agerar tävlingsdomare. Under seriens gång gör kändisar gästspel i de välproducerade avsnitten, som avspeglar omgångens legotema. En riktigt fin sak med tävlingen är att samtliga involverade förefaller bonda över passionen för lego. De blir ett sammansvetsat gäng som peppar varandra.

Så bra är tävlingen i att bygga med lego

Jag är såld på Lego Masters USA. Älskar konceptet, älskar produktionen, älskar tävlingsmomenten och älskar gemenskapen. Jag tittar en hel del på reality-tv – och då främst på tävlingar – och tycker att just denna tävlingsserie är en av de absolut bästa tävlingsserierna jag sett på flera år.

Jag ger tv-tävlingen i fråga fem stjärnor i betyg.

Det finns nästan inget jag går i gång så mycket på som andras kreativitet, idéer och hantverksskicklighet. Genom att titta på andras skapelser får jag inspiration att fortsätta utvecklas inom mina egna fält. Sedan jag kollade färdigt på säsong 1 av Lego Masters USA i lördags har jag gått runt i en inspirationsbubbla. Kan inte bli mycket bättre än så!

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *