Kultur Printables

Läs orden och måla bilderna! Halloweenkläder

Halloween må vara över i vardagen men inte här på Sandrajonsson.se…

***Annons för Bokus***

Det här inlägget med temat målarbilder och halloweenkläder kan bli lite hur som helst, jag skriver i ett jätte-jättetrött tillstånd. Är inne i en värkdipp och när jag dippar lever jag som i en total hjärndimma. Men jag vill inte släppa taget om allt, så nu försöker jag skapa mig genom den. Det blir vad det blir, helt enkelt.

läsövning halloweenkläder

Jag känner mig långt från klar med halloween ännu. Den här veckan kommer jag därför fortsätta fylla på med det material jag så gärna ville göra från början. Veckans första är nya läs och måla-blad.

Jag är själv ganska förtjust i läsövningar med praktiska färgläggningsmoment. Här har jag gjort blad för att läsa och måla utifrån halloweenkläder. Bilderna föreställer barn i olika maskeradkläder och en ordlista med till stor del matchande halloweenord.

halloweenkläder på engelska

Börja med att läsa orden i listan och fortsätt med att leta upp de matchande bilderna. Måla ord- och bildmatchningarna i samma färg. – eller gör övningen på ett sätt som passar dig. Läsövningen finns på svenska och engelska, som mina tidigare målarbilder med strandsakerord respektive badleksakerord.

Sandra tipsar om Jag börjar läsa

pysselbok med bokstäver och ord
Pysselboken Jag börjar läsa innehåller mängder av roliga bokstavspyssel. Perfekt bok för att leka och lära hemma. Prova själv!

Sten Johnsons Jag börjar läsa är en pedagogiskt upplagd bok med bokstavspyssel. Den går att använda redan i förskoleåldern och syftar till att uppmuntra barn att bland annat lära sig enklare ord, skriva stora bokstäver, öva finmotoriken och göra enklare läsförståelseövningar. Läs mera om pysselboken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: