Natur Printables

Läs orden och måla bilderna! Strandsaker

Vad sägs om den här läsövningen?

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus***

strandord
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Jag blev så nöjd med läsövningen med badleksaker att jag ville fortsätta på samma spår. Det har jag gjort och här kommer min andra övning i läsförståelse, som går ut på att läsa orden och måla de matchande bilderna.

ord målarbilder

Temat den här gången är strandsaker, både faktiska prylar och levande varelser som brukar finnas i strandmiljön. Läsövningen finns i såväl en svensk som en engelsk version – använd bägge om barnen har glädje av dem!

läsövningar målarbilder

Utan att lova för mycket kommer det ännu fler målarbilder med samma upplägg framöver. Jag vill inte säga exakt när eftersom jag också vill ha lite sommar och överlag är dålig på att hålla de deadlines jag sätter för enbart mig själv. Hintar mest om att du kan hålla ögonen öppna efter fler av dessa förhoppningsvis lärorika printables för barn.

Var håller du dig uppdaterad om mina nya printables? Det gör du lättast här på Sandrajonsson.se alternativt @sandrasprintables på Facebook, Instagram och/eller på Pinterest.

Sandra tipsar om pysselboken Jag börjar läsa

pysselbok med bokstäver och ord
Här har du Jag börjar läsa, en lärorik barnbok med med bokstavs- och ordpyssel.

Om barnen i ditt liv gillar bokstavspyssel finns flera bra böcker inom ramarna för temat. Jag tänker bland annat på pysselboken Jag börjar läsa, som innehåller mängder av pyssel med bokstäver och ord. Själv uppskattar jag kombinationen av bokstavs- och ordknåp i boken.

23 kommentarer

  1. Det är jätteroligt att utveckla den här typen av idéer och det hade gjort mig väldigt glad om barn hade haft nytta av materialet. Den bästa belöningen.

 1. Jättebra tips! Det ska jag visa för mina bonuskids, de minsta är nog i rätt ålder och älskar pyssel och sådant. Verkligen bra inlägg! 🤗

  1. Å, tack! Hoppas bonusbarnet får glädje av materialet, det hade gjort mig själaglad. 😃

 2. Vilken superbra sak att kombinera läsövningar med målarbilder – gör ju det hela mycket roligare 🙂

  1. Jag tyckte själv om den här typen av pyssel när jag var barn. Så mycket lättare att lära sig räkna när man samtidigt fick färglägga efter siffrorna och talen! Samma sak med ord, tänker jag.

  1. Tack. 💖 Ja, verkligen! Jag tror starkt på det här med att lära genom lek och pyssel. 😃

   Fantastisk blogg du har btw. (Från en beteendevetare till en annan.)

 3. Men å vad bra, dessa skall jag absolut ladda ner så bra för barnen och roligt samrifgt. Ett perfekt tips såhär på sommarlovet ju

  1. Å, tack, så snällt skrivet! ❤️ Det hade inte funnits något mera värmande än att barnen hade haft glädje av bladen.

 4. Men åh ! Va roligt ! Detta ska jag verkligen testa med barnen ;D tack för tipset🙏🏻🙏🏻

 5. Men vilken suverän idé. Min dotter har svårt med läsning men på det här sättet skulle hon ju kunna förena en grej hon gillar med något som hon inte tycker om. Tack för tipset.

  1. Jag hoppas att även barn som inte gillar att läsa i vanliga fall kan hitta mera glädje i den här typen av övningar. Berätta gärna hur det gick och varmt välkommen med förslag på andra läsövningar, som kan passa.

  1. Jag tänker att du som är speciallärare sitter inne på massor av bra tips för att stimulera läslusten. Egentligen finns det nog inte som helst gränser för vad man kan åstadkomma genom lyhördhet och kreativitet.

 6. Du kommer med så mycket bra tips. Måste ladda ner lite och använda tillsammans med barnbarnen. Allt för att stimulera lusten att lära är bra tänker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: