Kärlek och husrenovering i Netflix Falling Inn Love

Ingen har väl undgått det faktum att jag älskar romantik i form av böcker, filmer och serier? Jag har trots allt skrivit det i vart och vartannat blogginlägg här på Sandrajonsson.se. Tacka vet jag alla de mysiga romantiska filmer som streamar på Netflix! Jag vet inte hur många gånger jag sett om dem.

Konstigt nog var det först i dag som jag såg Falling Inn Love sisådär ett halvår efter att filmen släpptes på Netflix. Jag är tacksam att jag sparat filmen så länge. Det gav mig avkoppling när jag behövde det som mest, en dag som i dag när jag försöker vila bort smärtan och utmattningen i kroppen.

Handlingen i den romantiska filmen Falling Inn Love

Falling Inn Love från 2019 är regisserad av Roger Kumble och börjar i San Francisco. Där kämpar Gabriela för att uppnå sina drömmar och för att bli sedd såväl av kollegorna som av pojkvännen. Ingen av dem tar vad hon vill på fullt allvar, oftast snackas eller axelrycks hennes önskningar bort.

När Gabriela får syn på tävlingen om att vinna en bed and breakfast i Nya Zeeland deltar hon på skoj – och vinner lägligare än lägligast. Hon packar väskan och reser över havet för att se om att driva ett värdshus är något för henne, om hon rent av kan börja ett nytt liv där. Hennes bed and breakfast visar sig vara ett ruckel i en liten håla.

Falling Inn Love Netflix-film
Omslaget till Falling Inn Love.

Samtidigt är det ett otroligt charmigt ruckel och invånarna i småstaden är hur snälla som helst. Gabriela trivs från första stund och finner en ny mening med livet medan hon lägger ner själen i att återställa värdshuset till dess forna glans. Hon möter en snygg men irriterande hantverkare, som hjälper henne renovera huset och som får henne att göra bort sig hela tiden.

Så bra är denna romantiska Netflix-film

Jag tycker jättemycket om kärlekshistorien mellan Gabriela och hantverkaren. Men Falling Inn Love handlar inte bara om kärlek och romantik. Som i så många andra av de romantiska filmerna på Netflix försöker huvudkaraktären hitta sig själv. Att bli älskad för den hon är är en viktig del i det hela. Jag köper det helt och hållet, kan till och med relatera till önskan att hitta den perfekta platsen att höra hemma. Lite romantik på det så!

recension betyg
Jag ger Falling Inn Love av Roger Kumble tre VÄLDIGT STARKA av fem stjärnor i betyg.

I dag behövde jag verkligen, verkligen något mysigt och värmande. Falling Inn Love visade sig ge den perfekta feelgood-boosten. Det här är kanske inte den smartaste, djupaste och mest berörande film som gjorts i filmhistorien. Den är dock en ypperlig form av verklighetsflykt med stor potential att ge ett fånleende för resten av dagen. Kan varmt rekommendera filmen för dig som också tycker mycket om sockersöt och romantisk feelgood.   

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *