Kultur

Handavtryckspyssel som symboliserar en kärleksfull värld

Om du är på jakt efter fina, unika pyssel inför FN-dagen kan kanske dessa fem symbolladdade tavlor av handavtryck vara något?
handavtryck pyssel
Bilder: © blackred / iStock OCH Turnervisual / iStock

Då och då lägger jag upp material kopplat till olika temadagar. Den här gången känner jag att jag vill uppmärksamma FN-dagen, som äger rum den 24 oktober. Jag har tidigare lagt upp en passande målarbild inför Earth Day och som jag själv tycker kan användas som FN-dagspyssel. I dagarna har jag dessutom fått nys om ett annat lämpligt projekt.

hjärtan handavtryck
Bild: © blackred / iStock

Jag snubblade över det när jag researchade i min bildbank. Pysslet består av tavlor med handavtryck. Handavtrycken är formerade i olika symboler för en kärleksfull värld – om inte det är FN-aktigt så vet jag inte vad som är det! I vilket fall är jag mycket förtjust i dessa fem handavtryckspyssel och därför visar jag upp dem här, med en viss egen touch.

Inspiration för handavtryckspyssel inför FN-dagen

Det går säkert utmärkt att trycka de kärleksfulla symbolerna på ett vitt papper… Jag skulle nog ändå föredra att göra det på ett vitt lakan eller tygstycke, men det är jag det. Förutom något att trycka på behöver du någon form av hobby- eller skolfärg för genomförandet.

handavtryck hjärtan
Bild: © blackred / iStock

Hjärtat av handavtryck talar direkt till mig..

symbol för gemenskap
Bild: © blackred / iStock

… så även denna handavtryckscirkel som är ett slags gemenskapssymbol.

handavtryckspyssel
Bild: © blackred / iStock

Jag vet inte hur tydligt det framgår, men detta handavtryckspyssel symboliserar planeten jorden.

fn-dagen pyssel
Bild: © blackred / iStock

Om du vill ha en ännu konkretare bild av världen kan jag varmt rekommendera att samla handavtrycken till en karta över kontinenterna. Ganska mäktigt pyssel, va?!

8 kommentarer

  1. Så fina hand bilder du la upp i detta inlägg 🖐😃😍👍 Å det är så fin tanke som du har i & med detta ☺️

  2. I Kyrkan har jag ansvar för barnen i 7 olika församlingar i skåne. Förra året åkte jag runt och besökte alla under temat att räcka ut en hjälpande hand till dem som behöver hjälp (det kunde vara att hjälpa till hemma, att hjälpa en kompis eller att hjälpa andra på olika sätt) de fick göra sina handavtryck i olika färgade papper och skriva på dem hur de kan hjälpa till. Sedan samlade vi alla barnens handavtryck på en stor plansch som vi hängde upp i en lokal där vi sedan hade ett stort samlingsmöte och alla kunde läsa hur var och en ville hjälpa till. Det var väldigt uppskattat.

  3. Så fina bilder i detta inlägg och kul pyssel som går bra att göra i barngrupper, blir väldigt fint resultat och ideeförslagen var bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: