Min bror är väldigt glad att han har drulleförsäkring

***Annons för Drulleförsäkring.nu***

skäl att skaffa drulleförsäkring
Bild: © malerapaso / iStock

När det kommer till att utnyttja saker jag betalar för och har rätt till är jag lite mesig. Det tycker i alla fall min bror, som häromdagen upplyste mig om detta faktum i samma andetag som vi pratade om drulleförsäkringar. Jag betalar för en sådan tilläggsförsäkring men har faktiskt aldrig nyttjat den, nej, inte ens när jag haft skäl att göra det. Och ja, det är väl lite mesigt. Det kan jag hålla med om.

Ny teve tack vare drulleförsäkring

Hur kom drulleförsäkring eller så kallad allriskförsäkring på tal? Jo, det var så att mitt ena syskonbarn råkade springa in i en golvlampa, som i sin tur välte in i den relativt nya storbildsteven och gjorde ett hål i den. Eller ramlade teven i golvet till följd av olyckshändelsen? I vilket fall anmäldes olyckan till försäkringsbolaget och de utlovades hjälp med teven.

Hjälp fick de också. Med råge. Som jag förstått saken lämnades teven in för undersökning. Kan det ha varit på Elgiganten, där den först köptes? När det konstaterats att apparaten var bortom räddning blev ekonomisk ersättning för att köpa en ny teve aktuell. Det hela slutade mycket bra. Brodern och svägerskan fick så pass bra utbetalning från försäkringsbolaget att de till och med kunde köpa en ännu bättre teve.

Så fungerar en allriskförsäkring

Genom att skaffa en drulleförsäkring som tilläggsförsäkring för hemförsäkringen ger du prylarna du äger ett utökat ekonomiskt skydd. Jag och Christoffer har ju inga barn, så att en teve åker i golvet under stoj och lek är kanske inget jag relaterar till. Men visst har vi båda tappat en och annan mobil i backen – och att laga spruckna glas är ganska dyrt. Allriskförsäkringen täcker exempelvis mobiler som går sönder i olyckshändelser.

I perioder tjänar jag mina brödpengar genom att skriva för och om olika jämförelsetjänster på nätet. Det blir i regel långa, långa guider om hur bland annat försäkringar fungerar. Givetvis har jag skrivit om att jämföra drulleförsäkringar och jämförelseaspekten tycker jag själv är viktig. Varför bör du jämföra försäkringar?

Det är egentligen snudd på omöjligt att generalisera kring allriskförsäkringar, varje försäkringsbolag har nämligen sina egna villkor. Hos vissa försäkringsbolag ingår drulle i hemförsäkringen, medan andra bolag har det som tillägg. Förutom att du får chans att hitta en billig försäkring, ger jämförelsen av försäkringarna dig möjlighet att överblicka och urskilja var du får de bästa villkoren. Man ska alltid se sig om, liksom.

Gör inte som jag och mesa dig, utan utnyttja din drulleförsäkring när en pryl går sönder i en olycka. Gör helt enkelt som min bror.

Publicerat den
Kategoriserat som Vardag Märkt

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *