Printables

Måla multiplikationstabellerna! Fjärilar och blommor

Du vet sådana där målarbilder där du ska färglägga efter talen, så kallade räknemålor? Just precis! Sådana har jag knåpat samman i dag. Färglägg från ettans till tians multiplikationstabell!

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adlibris***

räknemålor multiplikation
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

I dag har jag haft en stanna-inomhus-dag. Den här fuktiga värmen är inte optimal för min värk och efter att ha motionerat i värmen flera dagar i sträck, har jag unnat mig en halvt om halvt ”vilodag” framför datorn. Dagen har varit produktiv på det roligaste sättet. Efter en massa pysselmoment lyckades jag bli klar med nya räknemålor för ettans till tians multiplikationstabeller. Jag brukar få förfrågningar om att göra målarbilder för att öva multiplikation – så här kommer ett första lass.

måla gångertabellen

Du börjar med att färglägga pennorna längst ner på pappret, för i dessa finns såväl produkten som färgkoden du färglägger utifrån. Därefter räknar du ut talen i fjärilarna och målar de små sötnosarna efter färgkoden. Som med mina andra målarbilder och printables för barn här på Sandrajonsson.se, laddar du ner dessa nya räknemålor kostnadsfritt. Jag är bara glad om de kommer till användning i exempelvis skolan, hemmet eller på biblioteket och om de inspirerar ett barn till en stunds knep och knåp.

Läs mera:
Spåra hela vägen fram till ordet fjäril
räknemåla multiplikation

Jag väljer att bara visa några av mattebladen. När du klickar på bilderna eller ”Ladda ner”-knappen kommer du vidare till pdf-versionen som samlar från ettans till tians multiplikationstabell. Jag planerar för flera teman, så att barnen till slut får ett litet smörgåsbord av olika räknemålor inom multiplikation. Däremot kan jag inte säga när nästa lass kommer, för målarbilderna är ganska tidskrävande att göra. Hav tålamod med mig!

målarbilder multiplikation

Sandra tipsar om övningsboken Multiplikation och division

Tukan förlag har en ny bokserie för mattepyssel. De kallar serien Matteraketen och här ingår Multiplikation och division: Övningsbok, som kan användas för att träna räknesätten hemma.

mattepyssel
Här har du Multiplikation och division: Övningsbok, en bok med mattepyssel inom de två olika räknesätten och ett tillhörande facit.

Räkneövningarna är utformade för att stärka barnets självförtroende och för att komplettera mattelektionerna i skolan. Man kan aldrig öva för mycket! Facit medföljer, vilket jag själv tycker är toppen.

3 kommentarer

  1. Åh gud vilka bra!!!
    Dessa ska jag absolut skriva ut och dottern får öva på här hemma!!
    Älskar din sida!
    Dottern ska hemskolas i en månad (pga. corona) så då kommer sånna här roliga blad bra till användning!!

    Kram kram

  2. Detta ger mig minnen från när jag var liten, tror jag gjorde något snarliknande som det här. Tyckte själv det var kul samtidigt som jag fick lära mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: