11+ lagom svåra legodjur du kan bygga utifrån bilder

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom och Stor&Liten***

bygga djur i lego
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Vänligen observera att bilderna är upphovsrättsskyddade och att de INTE föreställer legomodellerna.

Jag tror jag kommer vara väldigt road av lego ett bra tag framöver. Har i dagarna sett klart på tv-tävlingen Lego Masters USA – och wow! Jag vill också bygga och eftersom även Christoffer är pepp på legobygge tror jag vi kommer ta oss an ett Lego Creator Expert-set inom kort. Vi har tyvärr inga legobitar hemma för tillfället, men om vi hade haft det hade jag definitivt velat skapa legodjur. Så länge nöjer jag mig med att samla på mig och skriva om legoinspiration. Andras kreativitet och idéer är trots allt något annat jag blir eld och lågor av.

bygg djur i lego
En låda med Lego Classic är en bra utgångspunkt för dina legobyggen.

Lagom svåra djur att bygga i lego är temat för dagens blogginlägg, i vilket jag samlar inspiration för att bygga djuren utifrån bilder. Jag har varken hunnit bygga egna djurmodeller eller haft möjlighet att köpa bildrättigheter för att få visa legodjuren. Därför har jag satt samman egna bilder som visserligen är representativa för Sandrajonsson.se men som inte visar de fantastiska legobyggena. Klicka i stället på länkarna för att se de fantastiska skapelserna i bildform.

11+ legodjur att bygga utifrån bilder

När det kommer till att bygga lagom svåra legodjur har jag egentligen en favorit sedan länge: bloggen Frugal Fun for Boys and Girls. Djuren jag tipsar om att bygga med lego finns på favoritbloggen i fråga. Genom att klicka på länkarna kommer du vidare till vart och ett av legoprojekten.

1. Bygg en hund i lego

bygg legodjur
Bilder: © shorrocks / iStock OCH zak00 / iStock
Den sötaste terriern jag tipsar om att du kan bygga i lego är i själva verket en Jack Russel.

På Frugal Fun for Boys and Girls finns den sötaste terriern att bygga efter instruktioner. Där finns också den gulligaste taxen och den raraste mastiffen.

2. Skapa en legoapa

legoapa
Bilder: © mason01 / iStock OCH zak00 / iStock
Legoschimpansen du kan bygga efter bildinstruktioner är bara sååå rolig.

Jag älskar apor! Att få ta hand om schimpanser är en dröm jag har och det är alltid vid schimpanserna jag stannar på zoo. Det går alldeles utmärkt att skapa en apa i lego – följ bara instruktionerna. Den här schimpansen har ett underbart fånigt utseende, faktiskt inte helt olikt en seriefigurs.

3. Bygg en katt med lego

bygg legodjur
Bilder: © parfyonov / iStock OCH zak00 / iStock
Legokatter med rörliga delar blir ypperliga leksaker.

Katter är andra exempel på saker du kan bygga med lego och i det här fallet gäller bygginstruktionerna katter med rörliga delar. Hur roligt är det inte att kunna leka med legofigurerna efter att du byggt dem?

4. Kreera kaniner i lego…

legokaniner
Bilder: © chengyuzheng / iStock OCH zak00 / iStock
Legokaninen ingår i en vad jag tycker jättefin samling av vårliga legofigurer.

… och i instruktionerna för att bygga legokaniner finns även ytterligare instruktioner för att skapa fjärilar och kycklingar. Om du gillar påsk och vår kommer du säkert älska dessa underbara legodjur.

5. Skapa fladdermöss med lego

bygg legodjur fladdermus
Bilder: © -AZ- / iStock OCH zak00 / iStock
Fladdermössen och träden i lego är något utöver det vanliga. Kom i läskig stämning!

Att bygga fladdermöss med lego är ett annat exempel på ett stämningsfullt legopyssel. Kanske känns extra kul att göra legodjuren inför halloween? Förutom byggmodeller för att göra fladdermössen medföljer instruktioner för att bygga läskiga träd.

6. Bygg en legopåfågel

bygg legodjur
Bilder: © benedek / iStock OCH zak00 / iStock
Bygg en påfågel eller en annan fågel i lego – helt klart ett tjusigt tillskott i din samling av legodjur.

Påfåglar räknar jag också till mina favoritdjur. Hur vackra är de inte, liksom? Därför blir jag glad av Frugal Fun for Boys and Girls lättfattliga instruktioner för att skapa en påfågel i lego. I samma inlägg, som du kommer till via länken, finns flera andra fåglar du kan bygga med hjälp av de vanliga legobitarna. Bygg exempelvis en uggla eller en and.

7. Bygg en haj med lego

legohajar
Bilder: © MediaProduction / iStock OCH zak00 / iStock
Legohajar är väl ganska så klassiska legofigurer…? Här får du i alla fall tips på hur du bygger egna hajar av vanliga legobitar.

Hajar är definitivt inte mina favoritdjur, är rent av livrädd för dem. Men jag medger gärna att jag finner dem mäktiga, ståtliga. Legohajar klarar jag dessutom av att se. Utgå från instruktionerna när du bygger en egen haj med lego – och som har vassa tänder.

8. Kreera en legospindel

bygg legodjur spindel
Bilder: © MirekKijewski / iStock OCH zak00 / iStock
Dessa legospindlar… Det gäller att inte ha spindelfobi!

Spindlar tycker jag faktiskt inte är så otäcka, i alla fall inte på bild. Frugal Fun for Boys and Girls har lyckats ta fram en ruskig spindelmodell att bygga med lego. Om du tycker spindlar är häftiga kommer dessa legospindlar helt klart tilltala dig.

9. Bygg en sköldpadda i lego

legosköldpaddor
Bilder: © RonMasessa / iStock OCH zak00 / iStock
Någon gång i mitt liv ska jag simma med sköldpaddor. Jag ska också bygga legosköldpaddor. Så det så!

Det går att bygga en hel vattenvärld i lego och vad passar väl då bättre än att göra en legosköldpadda? Sköldpaddan jag har i åtanke har rörliga delar tack vare att brandsläckardelen används i bygget Ta del av instruktionerna för hur du bygger sköldpaddan av legobitar! Legoinstruktionerna inkluderar även beskrivningar för hur du bland annat skapar legodjur i form av fiskar, krabbor och uttrar.

10. Skapa en legoren…

rörliga legodjur
Bilder: © lightpix / iStock OCH zak00 / iStock

… eller helt enkelt Rudolf med röda mulen. Det här är ett smått udda legoprojekt för att bygga en ren med både vanliga legobitar och tekniklego. Pysslet passar säkerligen de något äldre barnen och oss vuxna, då syftet är att bygga en ren som rör sig likt en leksaksbil. Något för julpysslet, månne?

11. Bygg en panda med lego

legopandor
Bilder: © MediaProduction / iStock OCH zak00 / iStock
Det är värt att göra ett extra litet ryck för att klämma in Frugal Fun for Boys and Girls legopandor bland tipsen på djur du kan bygga med lego.

Jag hade verkligen tänkt sätta p för tipsen. Tio legotips och sedan får det räcka, sa jag till mig själv. Men jag kan omöjligt avsluta denna lista utan att berätta om Frugal Fun for Boys and Girls superfina pandor i lego. Du bara MÅSTE se legodjuren och instruktionerna för hur du bygger dem.

Bonustips för att bygga legodjur utifrån bilder

När jag ändå är i farten med att tipsa om lagom svåra djur att bygga med lego kan jag inte heller låta bli att slå ett slag för djurtavlorna på Frugal Fun for Boys and Girls. Dessa legoprojekt är den bästa kombon av pyssel och lego, och faktiskt kan du använda legotavlorna som inredning. De är verkligen sååå fina.  

Det har tagit mig hela arbetsdagen att sammanställa det här blogginlägget med legoinspiration. Hoppas du blir lika taggad på att plocka fram de gamla hederliga legobitarna som jag är! Ta gärna en titt på Lego Masters så förstår du varför jag fått dille på legobyggen.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

4 kommentarer

    1. Jag tycker också lego är fantastiskt. Kanske världens bästa leksak, rent av.

  1. lego lekte jag mycket med när jag var mindre men har tyvärr inte tålamod till det i dag 🙂 men annars är det ett jätte bra sätt att vara kreativ på 🙂

    1. Legobygge är faktiskt tålamodsprövande, håller med. Men det är väldigt avkopplande att titta på när andra bygger, har du sett Lego Masters Sverige?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *