Kultur

7+ fantastiskt fina byggsatser från Lego Creator Expert

Fantastiska. Finns nästan inga andra ord som beskriver byggsatserna från Lego Creator Expert. Vad sägs om att bygga Taj Mahal eller en bergochdalbana i lego?

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Lekia och Stor&Liten***

legoboxar

Det finns Lego Creator och så finns det Lego Creator Expert. Som nybörjare på legobygge ska jag inte spekulera för mycket i skillnaderna mellan dem bägge. Jag vet bara att jag och min sambo Christoffer i flera års tid dragits till Expert-byggsatserna och att vi nog kommer göra slag i något av legoprojekten inom kort.

Lego – en bättre investering än guld?

På senare år har det sagts en del om legobiten som en investering. Lego ger bättre avkastning än guld, menar vissa samlare (och det har skrivits om det i tidningar). Men då gäller det att investera i rätt sorts legoset. Lego Star Wars, Lego Harry Potter och Lego Creator Expert påstås vara goda investeringar i framtiden.

Jag och Christoffer tänker att samla på lego kan vara ett roligt gemensamt projekt. Vi har nämligen inte så många sådana, upptagna företagare som vi är. Legobygge är dessutom något vi båda fascineras av och Lego Masters har verkligen tagit oss båda med storm. Så ja, lego it is! Nackdelen med Lego Creator Expert är att byggsatserna är så fasligt dyra.

Det lär bli en legobox i taget och att sedan vara jätte-jätterädd om boxen.

7+ fantastiskt fina byggsatser från Lego Creator Expert

För att visa den fantastiska grejen med Expert-serien kommer jag tipsa om legoboxar jag själv dreglar över…

1. Lego Taj Mahal

Lego Creator Expert Taj Mahal
Här ser du Taj Mahal i lego. Mäktig syn, va!?

Boxen för att bygga Taj Mahal i lego hör till en av mina favoriter bland byggsatserna. Den innehåller över 5 900 legobitar och är en 10-årsjubileumsbox från 2018 (legoboxen släpptes första gången 2008). Någon gång i mitt liv vill jag se den indiska sevärdheten med egna ögon, eftersom jag tycker byggnaden är storartad. Hur fint är det då inte att kunna bygga en egen modell av den?

2. Lego bokhandel

Lego Creator Bokhandel
Här ser du bokaffärdelen du enkelt sätter samman med övriga legohus i serien.

Böcker är en av de viktigaste sakerna i mitt liv, så när jag ser Legos stämningsfulla modell av en bokhandel kan jag inte annat än att känna wow. Den här byggsatsen från Lego Creator Expert gör sig säkert alldeles utmärkt tillsammans med seriens övriga legohus och stadsdelar. Legobygget består av över 2 500 delar.

3. Lego berochdalbana

Lego Creator Expert Bergochdalbana
Här ser du bergochdalbanan på bild. Genom att komplettera byggsatsen med typ tekniklegodelar får du en mekanisk bergochdalbana till tivolit.

Hur coolt är det inte med en fullt fungerande bergochdalbana i legobitar? Just en sådan bergochdalbana kan byggas i lego. Boxen innehåller över 4 100 delar – inklusive delar för att skapa en härlig nöjesfältsatmosfär. Om du vill få åkattraktionen att åka av egen kraft kompletterar du helt enkelt med delar för mekaniserat lego. Det finns instruktioner för hur du gör.

4. Lego dubbeldäckare

Lego Creator Expert dubbeldäckare
Här har du den för London ikoniska dubbeldäckaren – men i legobitar.

London är en av de bästa platserna jag vet, åker gärna dit på semester. Kanske därför inte så märkligt att dubbeldäckaren från Lego Creator Expert drar mina blickar till sig. Vad är väl mer ikoniskt för staden än en Londonbuss? Byggsatsen består av över 1 600 legodelar, som alla bidrar till en autentisk dubbeldäckarkänsla. Bjud med legofigurerna på en åktur genom Englands huvudstad!

5. Lego pepparkakshus

Lego Creator Pepparkakshus
Här ser du det detaljrika pepparkakshuset. Blir inte du också nyfiken på den sagolika legovärlden?

Lego Creator-pepparkakshuset liknar inget annat legobygge. Byggsatsen rymmer en magisk julvärld som väntar på att utforskas. Jag skulle nog vilja beskriva legohuset som ett miniatyrhus för lek. Du inreder det med de medföljande möblerna, därefter låter du pepparkaksfigurerna flytta in tillsammans med den lilla, lilla pepparkaksbebisen. Legoboxen innehåller över 1 400 bitar för att skapa den unika sagovärlden. Du måste så klart inte leka med legomodellen, utan kan använda den som personlig prydnadssak.

6. Legos Stora torget

Lego Creator Stora torget
Här ser du det oerhört detaljrika Stora torget i legovärlden.

Lego Creator Expert-serien rymmer många byggsatser för att göra legohus. Legoboxen för att bygga Stora torget är en perfekt modell för att skapa en helhet av husbyggena. Därför står denna legolåda högt upp på min önskelista, jag tänker liksom att den är en ypperlig utgångspunkt för mycket av det jag och Christoffer senare kommer bygga i lego. Exempelvis bokhandeln hade kunnat byggas samman med denna legomodell, som du ser på ”gavlarna”. Stora torget-boxen innehåller över 4 000 delar för att skapa en myllrande stadsmiljö med bagare, florist, musikaffär, tandläkarmottagning etc.

7. Lego Ford Mustang

Lego Creator Expert Ford Mustang
Här ser du Legos Ford Mustang i 1960-talsmodell.

För den sanna lego- och bilentusiasten finns en uppsättning avancerade legobilar. Här visar jag Ford Mustang-modellen, som är en fin tolkning av 1960-talsbilen av mustangmärket. Förutom denna bilbyggsats med över 1 400 delar finns legoboxar för att bygga exempelvis en Harley Davidson Fat Boy-motorcykel, en Fiat 500-bil och en Volkswagen T1 Camper Van. Bilar hör inte direkt till det bästa jag vet, men till och med jag uppskattar skaparglädjen i billegot.

Någon av Lego Creator Expert-boxarna du fastnat för?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.