6 lövtavlor att måla som du vill

målarbilder löv
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

… och på tal om konstverk har jag samlat sex olika lövtavlor i en enda målarbild. Jag har helt enkelt letat lövmönster som jag placerat i ett slags kollage. Bara för att jag hade hösten i åtanke behöver inte dina tavlor begränsas till årstiden. Tvärtom kan du måla lövtavlorna hur du vill, efter årstiden eller efter färgerna du tycker om. Beroende på det medium du använder kommer resultatet variera. Kanske att du till och med kan göra det till en kreativ grej att måla lövtavlorna med till exempel färgpennor, torrpastellkritor, akvarellfärger och andra konstnärsmaterial? Jag ska själv prova olika målartekniker och återkomma med resultatet. Det är ett löfte.

höst målarbilder

Som skrivet tycker jag att löv är som konstverk i deras egen rätt. Så mycket variation i strukturen på dem, i deras form! Jag som har researchat pysselmarknaden ganska grundligt de senaste åren har många gånger snubblat över pyssel som utgår från lövens egna kvaliteter. Säkerligen har du också sett att du kan trycka tavlor med löv du doppar i färg? Om inte är detta ett pyssel du bara MÅSTE prova. Svårt att hitta så mycket enklare och effektfullare pysselidéer än att trycka med löv. Ett annat enkelt sätt att skapa med löv, och som påminner om färgtrycken, är att trycka löven i lufttorkande lera. Genom detta lerpyssel får du också läckra tavlor – eller vilka föremål du än vill – som är fina som de är.

Hur brukar du skapa med löv?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

11 kommentarer

  1. Men så fint ju 😀 löv är så satans vackra spec på hösten 🙂 med alla dess färger eller hur? Ja funderar på att börja fota lite bättre för talang har man inom de o inte målning dessvärre

  2. Så fint med löv alltså 🥰 jag ogillar egentligen hösten tex, men precis innan löven faller, alla dessa färger som kommer, det är vackert och rogivande 🥰

  3. Löv är verkligen superfint, och då vi kommer till det finns det ju så mycket att göra. Får nog leta fram lite pyssel till nästa gång sessan kommer hit

  4. Så fina mönster och som du skriver kan man måla löven i olika färger beroende på om man vill ha höstlöv eller gröna som de är på sommaren.

  5. Hej! Förlåt för ett väldigt sent svar, ligger efter en hel del, men energin går till arbetsträningen, terapin (dock bara en gång kvar) och att få ut mina inlägg. Det stämmer bra att jag är på ett apotek! Världens bästa arbetsträning, dem är så förstående och jag känner verkligen att jag klickar med alla!

    Hoppas du får en härlig onsdag! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *