Sy en söt tand i hobbyfilttyg – och gör den till en tandfe

sy en tand i hobbyfilttyg
Bild: © Zolotaosen / iStock

När jag var barn gjorde jag egna figurer i hobbyfilttyger, oftast med någon snäll dagisfrökens hjälp. I dagarna har jag ett litet tema kring tänder här på bloggen. Därför passar jag på att tipsa om ett pyssel jag själv fastnat för och som för tankarna tillbaka till de gamla, hederliga filtfigurerna.

Jag såg den här söta tanden av hobbyfilttyg i bildbanken och tänkte wow, ett så perfekt tips inför mitt samarbete kring barnets första besök hos tandläkaren. Lika mycket som att läsa böcker inför tandläkarbesöket kan vara en bra förberedelse, kan kanske att göra ett tandgosedjur hjälpa en bit på traven?

mall för att sy tandfigur i filttyg
Bild: © Zolotaosen / iStock

Jag är inte förälder själv, men är en engagerad faster och jag råkar veta att det här med tandborstning kan vara lite besvärligt emellanåt. Genom att pyssla, leka och lära kring tänder blir barnen säkerligen nyfiknare på hur man tar hand om tandhälsan. Så mitt förslag: Gör ett tandgosedjur för att det såväl är kul som pedagogiskt.

Pysslet inleds med att barnet får rita en egen tandfigur, själva mallen. Därefter används mallen för att rita och klippa figuren ur hobbyfilttyget. Rita och klipp dubbelt upp! Sy samman de två delarna med nål och tråd – men glöm inte att stoppa bomull mellan dem innan du syr igen öppningen. Pärlor blir utmärkta ögon och med hjälp av nål och tråd broderar du exempelvis en mun.

pyssel tandfe i hobbyfilt
Bild: © Zolotaosen / iStock

Genom att sy kläder och krona till tanden gör du den till en vacker och gosig tandfe.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *