Måla spöken på lönnlöv! Ännu ett enkelt höstpyssel

måla spöklöv
Bilder: © 13-Smile / iStock

Jag vet att jag borde sätta p för tipsen på halloweenpyssel. Halloween är över sedan länge. Åtminstone i blogg- och inspirationsvärlden. Men jag har ännu inte skrivit färdigt mina halloweentips för i år och därför kan du glädjas över ytterligare ett tips på pyssel. Tidigare under hösten skrev jag ett inlägg om att måla på löv och här tipsar jag i stället om hur du kan måla spöken på lönnlöv.

Så gör du för att måla spöken på lönnlöv

Som vid all målning på höstlöv är det en bra idé att pressa löven först. Om du inte pressar dem riskerar du att de går sönder, ruttnar. Typ så. När löven så är pressade är det dags att måla på dem. Använd vit målarfärg och pensel, låt torka. Runda lövtoppen med hjälp av en sax, nu har du något som ser ut som ett spökhuvud. Måla spökets ansikte – här fungerar både svarta märkpennor och svart målarfärg – på huvudet.

spökpyssel lönnlöv
måla spöken på lönnlöv
måla spöke lönnlöv

Om du pysslar flera spöklöv kan du till slut göra en spökgirlang av dem. Jag samlar tips på spökpyssel i ett annat blogginlägg här på Sandrajonsson.se. Klicka på länken för att få ännu mera spökinspo!

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *