Sveriges landskap – en ordlek för knep och knåp

sveriges landskap
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Om jag ska vara ärlig tycker jag själv att denna ordlek där bokstäverna ska kastas om till namnen på Sveriges landskap är skitsvår. Frågan är hur länge jag hade blivit sittande med den utan ett facit i hand, som jag ju har nu.

Häromdagen gjorde jag knep och knåp i form av ordlekar med blomnamn. Inspirationen måste ha hållit i sig sedan dess, för i kväll kände jag ett stort behov av att göra en liknande sak men med de svenska landskapen i fokus.

knep och knåp

Facit finns för övrigt i den nedladdningsbara filen här ovanför. På tal om nedladdningsbar fil – jag har även gjort en version där landskapsnamnen har stor begynnelsebokstav, så att barnen också kan knåpa lite.

Lista över Sveriges landskap

… men vilka är namnen på landskapen i bokstavsordning?

 1. Blekinge
 2. Bohuslän
 3. Dalarna
 4. Dalsland
 5. Gotland
 6. Gästrikland
 7. Halland
 8. Hälsingland
 9. Härjedalen
 10. Jämtland
 11. Lappland
 12. Medelpad
 13. Norrbotten
 14. Närke
 15. Skåne
 16. Småland
 17. Södermanland
 18. Uppland
 19. Värmland
 20. Västerbotten
 21. Västergötland
 22. Västmanland
 23. Ångermanland
 24. Öland
 25. Östergötland

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

2 kommentarer

  1. Å, tusen tack för uppmuntran! ❤️ Jag tycker jättemycket om att göra den här typen av material och hoppas på att kunna göra ännu mera printables. ☺️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *