Saft och bullar på Feldts bröd och konfekt i Halmstad

bakverk feldts bröd och konfekt halmstad
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Tiden, vad händer med den? Nu är det snart två veckor sedan jag och Therese besökte foto- och modeutställningen på Hallands konstmuseum i Halmstad. Det var också då vi åt på såväl Feldts tivolikiosk som Feldts bröd och konfekt. I det här blogginlägget tipsar jag om det sistnämnda Feldt-stället, en pytteliten men supermysig plats med fokus på typ saft och bullar.

my feldts konditori halmstad
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Jag vet egentligen inte så mycket mer om ägaren My Feldt än det jag sett av hennes skapelser på de förtjusande matställena. Hon verkar vara väldigt bra på att skriva bakböcker och på att göra saft, sylt samt godis.

Som du kan se på bilderna i detta inlägg säljer hon en del gottesaker på Feldts bröd och konfekt. De ”hemgjorda” produkterna är fint förpackade. Jag kunde inte hålla mig borta från de veganska kolorna, köpte med mig ett par.

feldt bröd och konfekt halmstad
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Eftersom pandemin pågår fanns det inte utrymme att sitta inomhus på Feldts bröd och konfekt. Under normala omständigheter finns där några sittplatser i den hemtrevliga lokalen. Jag och Therese tog i stället med oss vår fika till bänkarna ute på den kullerstensbelagda gatan i en lugnare del av Halmstads centrum.

feldt bageri halmstad
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Dessvärre var den veganska glassen slut. Kom tillbaka i morgon så har vi mer, lovade butiksbiträdet. Therese köpte glass, hon som inte äter vegankost. Jag sneglade avundsjukt på den. Glass med smak av röda vinbär, oj, vad gott det såg ut! Har aldrig hört talas om eller ätit något liknande.

Det fanns veganska bullar, men det är sällan jag är sugen på saker med deg. Hur fina bullarna än såg ut nöjde jag mig därför med de veganska kolorna. Kola är inte fy skam det heller! (Och de sega godbitarna var faktiskt ljuvliga.)

röda vinbär glass feldt
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Rödavinbärsglassen.

Besöket på Feldts bröd och konfekt var alltigenom mysigt och dit kommer jag återvända inom kort, tror jag, precis som jag kommer återvända till Feldts tivolikiosk. Måste visa Christoffer den fantastiska vardagslyxen som jag numera upptäcker under mina och Thereses utflyktsdagar.

Mer information om Feldts bröd och konfekt i Halmstad

Feldts bröd och konfekt har en profil på Instagram. Sök dig till deras profil för att få mer information om fikastället. Platsen omnämns i White guide, jag länkar till deras recension för skojs skull. Kanske kan inspirera dig ytterligare!

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.