Helfestligt besök på Feldts tivolikiosk i Halmstad

inredning feldts tivolikiosk
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Roligheterna har gått från noll till hundra procent. Trots att värmeböljan spädde på värken kastade jag mig in i utflykterna förra veckan. För första gången på lääänge var jag till och med den som drev på dem.

feldts tivolikiosk halmstad
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

I fredags åkte jag och Therese till Halmstad för att gå på Hallands konstmuseums nya fotoutställning och äta på Feldts tivolikiosk. I det här inlägget ska jag berätta om just tivolikiosken, som jag tycker är wow.

Tivoli och sockervadd, det är saker som gör mig glad. Det är liksom knasigt och färgglatt. Kanske även en aning barnsligt och barnsligheter gillar jag. Tivolikiosken är uppbyggd som ett tivoli i sockervaddsfärger, så att jag skulle stortrivas här var givet redan innan besöket.

vegansk mat tivolikiosken
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Jag och Therese kom på att vi kunde slå två flugor i en smäll: först lunch på Feldts tivolikiosk och sedan fika på Feldts bröd och konfekt. Därför beställde vi in mat och jag fick en veganiserad variant av dagens sallad.

Jag kan tycka att strax över 150 kronor för en grönsakssallad – såväl osten som skinkan plockades bort – och ekologisk citrondryck är i dyraste laget. MEN bestörtningen utbyttes snart till ren och skär matglädje.

fika på tivolikiosken
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Salladen kan vara den godaste jag ätit ute. Syran, sältan och sötman skapade en förhöjd smakupplevelse. Låter kanske fånigt, jag vet dock inte hur jag annars ska beskriva den rika smakkombon. Att en sallad kan vara sååå god!

Därutöver var det fantastiskt fint att sitta i tivolimiljön, att kunna titta på den sprudlande inredningen medan vi åt och pratade. Temarestauranger – eller som i detta fall temacaféer – kan vara min nyaste grej. Hur kul som helst när matstället är en upplevelse i sig.

my feldt tivoli butik
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Nu är Feldts tivolikiosk inte bara ett matställe. Den helfestliga platsen är också en butik med konditorn och konstnären My Feldts underbara skapelser. Jag kan inte säga att jag haft bra koll på My Feldt och vad hon gör tidigare, men efter besöket till tivolikiosken är jag helt såld.

Mer information om Feldts tivolikiosk i Halmstad

Feldts tivolikiosk ligger i centrala Halmstad, närmare bestämt på Nygatan. Någon direkt webbplats har tivolikiosken inte, du kan däremot se och läsa vidare på deras Instagram. Platsen omnämns i White guide, och det är ju faktiskt lite av en bragd. Klicka på länken för att se vad White guide-recensenterna tycker om stället.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.