Så målar du smetiga påskägg med torrpastellkritor

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kontorsgiganten***

soft pastell
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Jag är mån om att visa hur du kan använda mina printables och därför försöker jag göra egna modeller av dem. Under dagen har jag gjort såväl oljeskrapbilder som pastellägg utifrån äggmallen.

påskägg mall

Det är fritt fram att ladda ner mallen gratis och använda den i dina egna pyssel. Om du har egna pysselidéer är det jätteroligt om du berättar om och/eller visar upp dem i kommentarsfälten här på Sandrajonsson.se. Jag älskar andras idéer lika mycket som jag älskar mina egna.

Måla påskägg med torrpastellkritor

Jag upplever torrpastellkritor som ett svårhanterligt konstnärsmaterial. Men när någon behärskar att måla med torrpastell blir det wow. Samtidigt som kritorna är svåra och dammiga, är de spännande att skapa med.

Inspirerad av ett påskpyssel från Projects with Kids har jag använt äggmallen för att göra ett påskägg. Jag klippte ut mallen, lade den på ett svart kartongpapper och ritade med pastellkritorna runt mallen. När detta var gjort smetade jag ut pastellen med fingret och plockade först efteråt bort äggmallen.

mjuk pastell
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Ja, jag plockade bort äggmallen först efter att jag målat runt den med de fantastiska pastellkritorna från Faber-Castell. Ändå lyckades jag smeta ut pastellen innanför påskäggets linjer. Men du fattar principen!

Ett litet tips till dig som kanske ska göra detta pyssel för första gången: måla tjockare med kritorna än vad jag gjorde. Då får du ännu mer lyster i bilden. Som skrivet, dela gärna med dig av ditt eget ägg- och pastellpyssel i kommentarsfältet här nedanför. Det hade gjort mig jätteglad.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *