Så enkelt gör du ett eget kärleksmonster i garn

pyssel kärleksmonster i garn
Bild: © Detry26 / iStock

Jag har skrivit mig varm om kärleksmonster i garn många, många gånger. Kanske är det för fjärde eller femte alla hjärtans dag i rad? Men jag tycker verkligen att figurerna är supersöta och det går ju dessutom att hitta på berättelser om dem. Skapa helt enkelt din egen monsterkaraktär och skriv om äventyren den är med om.

göra garnboll
Bild: © Detry26 / iStock

Kärleksmonstren är enkla att göra. Du börjar pysslet genom att göra en garnboll, du vet en sådan där fluffig boll du virar runt en kartongring. Färdiga pomponger finns det med, de kallas även pompom i pysselbutikerna.

delar för att göra alla hjärtans dag monster
Bild: © Detry26 / iStock
På bilden ser du de olika delarna som du behöver för att göra ett kärleksmonster inför alla hjärtans dag.

Garnbollen utgör själva monsterkroppen. När du väl har en kropp fortsätter du detta alla hjärtans dag-pyssel med att klippa ett hjärta ur en bit kartongpapper. Det går lika bra att använda dekorgummi eller ett annat pysselmaterial som står stadigt, ska tilläggas. Hjärtat blir monsterfötterna – och de gör så att monstret klarar stå rakt upp och ner.

kärleksmonster pyssel
Bild: © Detry26 / iStock

Nu återstår att göra monsterspröten, eller monsterantennerna. Klipp till två bitar piprensare och forma dem till hjärtan. Limma fötterna på undersidan och spröten på ovansidan. Glöm inte att limma ett par rörliga pysselögon mitt på monsterkroppen, så att ditt kärleksmonster i garn får ett ansikte.

Kärleksmonstret här i inlägget är bara ett av oändligt många exempel på hur ett garnmonster kan se ut. Prova dig fram med olika färger och material för att skapa din karaktär.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *