12 alla hjärtans dag-presenter du kan köpa eller göra själv

ANNONS FÖR FYNDIQ.SE

Man brukar ju säga att det är tanken som räknas och jag tycker tankesättet blir än mera träffande när den sammankopplas med alla hjärtans dag-presenter. Mest av allt tror jag att de flesta av oss vill få en stunds omsorger och vetskapen att någon gett oss av sin dyrbara tid. Helst alla dagar i veckan, om man nu själv får välja…

1. Vänskapsarmband

knyta vänskapsarmband
Bild: © Tatiana Terekhina / iStock

Vänskapsarmband, vackra garnarmband du skapar med kärlek. Jag har alltid tyckt att armbanden är fina gester, symboler för den så viktiga vänskapen. För mig är det minst lika viktigt att fira den gamla hederliga vänskapen som att fira den romantiska kärleken. Om du söker på ”knyta vänskapsarmband” här på bloggen eller på nätet i stort får du upp mängder av tips på mönster. Du kan till och med knyta garnarmband med hjärtmönster.

2. Hjärtballonger

hjärtballonger alla hjärtans dag
Bild: © nd3000 / iStock

Nalle Puh säger att ingen kan vara nere med en ballong. Det ligger nog något i det, för jag blir alltid så bubbligt glad när jag ser ballonger. Lyft någon du gillar med hjärtballonger på alla hjärtans dag, som ett tips på alla hjärtans dag-presenter du kan köpa för en hyfsat billig peng. Gärna en hop av ballonger. *ler brett åt tanken på att få ett helt ballonghav*

3. Alla hjärtans dag-kort

alla hjärtans dag kort
Bild: © Anna Ostanina / iStock

Det finns såklart färdiga alla hjärtans dag-kort att köpa, men den här presenten gör du med fördel själv. Rita, måla, klipp och klistra! Glöm inte att skriva en fin och personlig hälsning i kortet, kanske ett par rader om vad mottagaren betyder för dig?

4. Hjärtformade jordgubbar

hjärtaformade jordgubbar
Bild: © ThitareeSarmkasat / iStock

Hur fint är det inte med hjärtformade jordgubbar? Lägg dem i en skål med annat gott och/eller använd dem till en chokladfondue.

5. Rosenblad

rosenblad
Bild: © ozina / iStock

Jag har aldrig fått en rosenbladsstig, ett rosenbad eller en rosenbädd i alla hjärtans dag-present, aldrig. Men jag har alltid tyckt att tanken är fin, om än nästan fånigt romantisk. Har svårt att se framför mig hur jag skulle reagera på att få rosenblad i gåva. Undrar om jag hade börjat fnissa av genans…? Vet faktiskt inte.

6. Kärleksburk

lyckoburk
Bild: © ozina / iStock

När det kommer till alla hjärtans dag-presenter kan att göra en kärleksburk vara en av mina absoluta favoritidéer. Du skriver ner uppriktigt menade komplimanger till och/eller vackra minnen om personen på små lappar och stoppar dem i en ren glasburk.

hjärtformade lappar
Bild: © artJazz / iStock

Du skriver alltså på helt vanliga papperslappar, eller så spetsar du till detta alla hjärtans dag-pyssel genom att skriva på hjärtlappar. Vilket som funkar! Därefter kan mottagaren dra en lapp när hen behöver extra mycket kärlek och uppmuntran, vem har inte sådana dagar när en kärleksbombning är hjärtligt välkommen?

7. Massage

diy massage
Bild: © okskukuruza / iStock
Helt ärligt, bilden föreställer inte mina fötter. Jag är nämligen en fotgängare.

Min sambo är generös med att ge massage, något som hjälper till tusen i min värkstela vardag. Jag tycker det är väldigt fint gjort av honom. Att ge någon massage kan vara både romantiskt och omsorgsfullt. Jag såg att Fyndiq.se har såväl heta stenar som triggerpunktsmassageverktyg i utbudet av alla hjärtans dag-presenter för henne och för honom, två av deras många kategorier.

8. Hjärtformad pizza

hjärtformad pizza
Bild: © Volodymyr_Plysiuk / iStock

Beställa eller göra en hjärtformad pizza? Tror minsann att detta är en present i min sambos smak, den är dessutom enkelt fixad vare sig den görs själv eller man ber pizzabagaren om hjälp.

9. Kärlekskuponger

Bild: © Pernilla Bergman / Vardagssaker.se
När jag ändå skriver om kärlekskuponger vill jag passa på att tipsa om min vän och kollega Pernillas alla hjärtans dag-kuponger. Hon har designat dem för vårt gemensamma projekt Vardagssaker.se – snygga, va!?

En av de finaste gåvorna man kan få är någon annans tid. Kärlekskuponger eller vänskapskuponger tar fasta på detta och är helt enkelt kuponger med olika ögonblick tillsammans som mottagaren får till godo. Låter det begripligt? En spel- eller filmkväll, skogspromenad eller en hemlagad trerättersmiddag är exempel på sådana ögonblick som man kan få i form av kärlekskuponger. Gör egna kuponger – lätt ordnat (!) – eller köp färdiga.

10. Kärlekshälsning

kärlekshälsning alla hjärtans dag
Bild: © gorchittza2012 / iStock

Lappar med kärlek från hela världen är något av en trend, ibland går den upp och ibland ner. I vilket fall är det en rolig sak att göra för den du bryr dig om. Få någon annan att fota en kärlekshälsning från den plats där hen befinner sig. Gå med i facebookgruppen ”My love for you is so big it has reached…” för att få hjälp med det mastiga kärleksprojektet.

11. Godisburk

hemgjort godis
Bild: © KateSmirnova / iStock

Precis som hjärtballonger gör godis mig glad, det beror på formerna och färgerna. På fantasifullheten. För egen del är det veganskt godis som gäller, även om bilden visar en godisburk med hemgjorda marshmallows. Rosa marshmallows, förstås, vad annars?

12. Blommor

alla hjärtans dag blommor
Bild: © Probuxtor / iStock
Röda rosor är ingen favorit, nej, faktiskt inte. Jag föredrar rosa blommor.

Trots att de har varit gifta i snart 35 år ger min pappa min mamma blommor i present typ varje vecka. Hon blir lika glad varje gång, för hon älskar blommor. Jag är också en sucker för blomster. Kanske för att jag förläst mig på Jane Austen – kan omöjligt säga – men på ett väldigt djupt personligt plan föredrar jag en bukett med vildblommor. Med tanke på årstiden är det lite svårt att ge vilda blommor i alla hjärtans dag-present.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

2 kommentarer

  1. Vilka fina tips! Visst är det härligt med dagar som får en att uppskatta sina nära lite extra! Det kan aldrig bli för mycket kärlek på vår jord!

  2. Jag håller med: det kan aldrig bli för mycket kärlek på vår jord. Att du kommenterade här ser jag som ett tecken på att jag ska skicka ett längre meddelande till dig. Har tänkt göra det så länge nu, men så har livet kommit emellan. Jag håller på att läsa Joanne Harris Choklad-sviten och har såklart tänkt på din Lingon och musslor. Har du också läst serien?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *