Pysseltips – så enkelt gör du en myra av ekollon

Göra en myra av ekollon – hur smart? När jag letar efter material att komplettera mina höstpyssel och höstaktiviteter med i bildbanken snubblar jag över ett pysseltips jag vill dela med mig av här på Sandrajonsson.se.

höstpyssel med ekollon
Bilder: © Fedbul / iStock OCH artisteer / iStock
På bilden ser du en modell av ekollonmyran.

Pysslet avser alltså ett naturpyssel för att just göra en myra av ekollon. För att kreera egna myror behöver du tre ekollon varav ett med hatt. Du behöver även kvistar för benen och antennerna och så behöver du någon form av flytande lim.

Vilka är dina bästa tips för att pyssla med ekollon?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

4 kommentarer

    1. Jag ser också fram emot en pysslig höst och har ganska många egna höstpyssel på g. Kika gärna in på bloggen framöver! Jag är själv en fan av naturpyssel, en fascination som sakta men säkert vuxit fram. Vilka är dina bästa pysseltips för hösten?

    1. Ekollon, kastanjer och andra naturmaterial pysslade jag ofta med som barn. Jag försöker återuppta det nu som vuxen, för jag älskar att leta skatter i naturen. Just det här pysslet har jag dock ”köpt rättigheterna” för att få använda på och anpassa för bloggen, eftersom jag har ett stort hösttema på g och behöver lite hjälp på traven. Men jag håller så klart med dig om att myran är väldigt fin. ☺️💖

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *