Hjärta i Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Eurovision Song Contest The Story of Fire Saga

Jag älskar när människor älskar saker, när andra riktigt nördar ner sig i något. Melodifestivalen och Eurovision Song Contest är föremål för mångas nörderi och jag blir inspirerad av att se hur de går i gång på schlagerfesten. Entusiasmen smittar av sig.

Det är genom Will Ferrells kärleksfulla blick som jag tittar på och njuter av Netflix nya film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Vilken hyllning han gjort till schlagertävlingen! Jag som inte ens gillar schlager så mycket kommer på mig själv med att tralla med i låtarna.

Handlingen i Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga är en kärlekssaga från början till slut. En kärlekssaga om hemstaden och människorna i den, om musiken samt om Lars Erickssong och hans livskamrat Sigrit. När Abbas låt Waterloo vinner Eurovision 1974 drabbas både Lars och Sigrit av en omedelbar kärlek till schlagermusiken. De finner också varandra, som vänner, som schlagerduo och kanske som något mer.

Den officiella filmaffischen.

Lars drivs av den galna ambitionen att vinna hela Eurovision Song Contest. Det är bara Sigrit som tror att han faktiskt kan lyckas och som stöttar honom av hela hjärtat. Resten av bygden skrattar mest åt honom och hans innerligaste längtan. Men så händer det otroliga. Lars och Sigrit ska få delta i Islands melodifestival och om de vinner öppnas dörrarna till Eurovision. Hur långt kommer kärleken till musiken ta dem?

Så bra är Netflix Eurovision-film

Will Ferrells Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga på Netflix är verkligen Will Ferrell. Hans filmer hör väl inte till mina vanliga favoriter, men Eurovision-filmen har jag haft ögonen på i ett par veckor. Den drygt två timmar långa komedifilmen har gjort mig positivt överraskad, kan inte minnas när jag skrattade så mycket. Ferrells tolkning av den schlagerälskande vikingen Lars är älskvärd på det knasigaste vis. Hur underbar är inte Rachel McAdams som Sigrit? Ljuvlig.

recension betyg
Jag ger Will Ferrells nya Netflix-film tre starka stjärnor i betyg.

Det här är en musikfilm och som sådan innehåller den mängder av nyproducerade låtar. Mycket av Netflix-filmens charm ligger i den faktiska schlagerfesten. Will Ferrell sjunger själv. Sigrits sångröst gör däremot Molly Sandén och hon briljerar med den mäktiga sånginsatsen. Filmen är skapad med så mycket hjärta att jag smälter inför den. En kärlek som lyser igenom så totalt är inget man ser varje dag.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

4 kommentarer

    1. Filmen är helt klart sevärd. Lagom underhållning när man behöver skratt och värme.

  1. Jag har inte sett den här filmen än. Men den verkar hur bra som helst. Och gillar man Molly – som jag gör, så borde den så många andra filmer med hästlängder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *