Min otippade favoritplats och plötslig ledighetskänsla

blommor Åkulla bokskogar
smörblomma
Bilder: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Vandringen i Åkulla bokskogar börjar så fint med den vackra synen av sommarblommor.

Jag fick äta vegansk mat på Hattaviken i Getterön. Det blev en ljummen sommarsallad. Den skulle alltså vara halvvarm, som en matigare sallad. Maträtterna smakar alltid lika gott på Hattaviken. Jag fick också köpa ett nytt kortspel som jag hittills bara provat att spela online: Love Letter. Och så fick jag åka till Åkulla bokskogar för vandring.

åkulla bokskogar
vita blommor
Bilder: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Så många nyanser av grönt och så många blommor! Överallt.

Sambon Christoffer var med hela tiden och till slut landade vi familjevännernas trädgård. På hemvägen och för att vi hade vägarna förbi, liksom. Det var då jag insåg hur njutbar lördagen var. Inte en endaste gång hade jag tänkt på jobb – fram till då. Händer aldrig, så ett genombrott var det och jag slutade tänka på jobbet nästan omedelbart. Igen!

skog i Åkulla
gammal stubbe
Bilder: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Hur vackra, fantastiska och alla tänkbara superlativer är inte träd? Jag älskar träden i alla deras former och magnifika träd finns det gott om i just Åkulla bokskogar.

Du skulle se Åkulla bokskogar! Om du inte redan gjort det, vill säga. Varje gång jag beger mig till den enorma sagoskogen hoppas jag kunna göra grönskan, den luftiga, nyansrika lummigheten rättvisa med kameran. Jag misslyckas lika storartat vid varje försök. Livligheten, de oändliga nyanserna av grönt faller tyvärr platt på bild.

vandringsled i Åkulla bokskogar
skog i Åkulla
Bilder: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Ännu mera träd längs en av vandringslederna i Åkulla bokskogar.

Jag älskar att gå där, längs vandringslederna. Jag älskar hur träden välver över mig som en lång lång allé. Jag älskar att tänka på hur pappa växte upp på denna plats, hur han lekte i skogen och levde torparliv vid sjön. Men kanske mest av allt älskar jag hur jag fylls av lugn, hur jag kan andas i Åkulla bokskogar. Trodde aldrig jag skulle älska att vistas i skog så mycket.

äng i skog
Åkulla bokskogar
Bilder: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Skogsängar, alltid lika ljuvliga, och här ser du även markören för vandringslederna i Åkullas väldiga grönska.

I dagens jobbstress behövde jag påminna mig om hur underbart jag kan ha det och att jag snart ska få återhämtning igen.

Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Här är han, min snälla, smarta och skojiga sambo Christoffer. Kanske lite trött av värmen. Han är typ gingerish så det är fullt förståeligt att sommarvärmen tär.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

7 kommentarer

  1. Mysigt med såna fina vandringsleder, där man verkligen känner både lycka o harmoni på samma gång. Men just nu har vi faktiskt paus från att vandra i skogen el naturstigar, för vi blir galen med myggen hack i häl det blir liksom ingen njutning då.

    1. Jag känner mig lyckligt lottad som har Åkulla bokskogar nära och som peppar, peppar brukar klara mig bra undan myggorna. De gillar inte mig. 😊 Har du någon favoritvandringsplats i närheten av där du bor?

      1. Så bra. Jo jag bor alldeles nära skogen där det finns flera vandringsstigar att gå på, och sandvägar finns det gott om här, mitt i naturen med all grönska runtomkring – men, myggen älskar mej, så jag undviker skogen tills de försvinner och även de mysigaste sidovägarna…

  2. Åkulla bokskogar är vackert, har varit där några gånger. Det är gott för själen att vara i skogen 🙂

    1. Åkulla bokskogar gör själen väldigt gott, håller med. ☺️❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *