Målarbild med karljohanssvamp och höstlöv

svamp målarbilder
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Knappt är juli och sommaren över innan jag börjar tänka i höstbanor. Man ska njuta av stunden, jag vet! Det är bara det att jag blev så höstpepp efter att ha varit på bär- och svampjakt i går att jag i dag har velat göra något kreativt av ögonblicket. Entusiasmen utmynnade till slut i en målarbild med karljohanssvamp och höstlöv som motiv. Jag tycker höstkänslan i den blev bra.

Så som karljohanssvamparna ser ut på målarbilden du ser här i inlägget, såg också den svamp jag och sambon Christoffer hittade på vår skogsutflykt i går. Vi trodde knappt våra ögon när vi först plockade och borstade av den perfekta svampen med hjälp av den svampkniv vi just skaffat. När jag har legat och läst svampböcker på kammaren är det den här drömbilden av svampar jag sett framför mig – är jag naturromantiker eller vad?

målarbilder med svampar och löv

Kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för halvdagen i skogen. Det är så fint att få tillbringa sådana ögonblick med någon jag bryr mig så mycket om, att få gå på världens bästa skattjakt tillsammans. Med detta önskar jag dig och barnen mycken glädje med denna nya printable för barn, som ingår i min samling av målarbilder för kostnadsfri nedladdning.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

16 kommentarer

  1. Jag har saknat regn och åska, faktiskt. Men jag förstår att det inte är idealt väder för en skogstur.

  1. Tack, finaste du. ❤️ Jag tror också målarbilder med svampar blir bra inför hösten. Inte minst för igenkänningens skull. Sedan kan ju barnen även rita av svampar i naturen och göra sina egna bilder. Men ibland är det bra med ett litet avstamp, som i dessa karljohanssvampar.

 1. Vilken fin bild. Härligt med lite tid i skogen. Jag tycker det låter så mysigt men har en orimlig rädsla för diverse djur så får ångest 50 m in 😅

  1. Jag förstår din rädsla helt, den är inte alls orimlig. Jag är ingen van ensamvandrare i skogen och vet inte om jag hade vågat mig ut för att plocka svamp själv.

 2. Vad härligt det verkar med svampplockning 😊 Själv gör jag det aldrig, har så dåligt lokalsinne att jag inte hittar tillbaka 😅 Får ta med mig nån kanske. Fina bilder! 🤗

  1. Jag har också dåligt lokalsinne. Kan typ gå vilse i mitt eget kvarter. 😅 Men tack och lov hade jag sällskap i skogen.

 3. Jag älskar att gå i skogen de ger mig sån ro o trygghet 🙂 kul med sånt där pyssel också vännen 😀

  1. Du brukar väl ha det finaste hundsällskapet i skogen? 😊💖 Du och dina små bebisar verkar ha det så mysigt tillsammans.

  1. Vardagen bjuder på fantastiskt mycket inspiration, gäller bara att vara öppen för den. 💖

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *