Måla de matchande bokstäverna i samma färg! Enhörningstema

målarbilder med bokstäver
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Det är inte alla dagar idéerna kommer på beställning och ibland är de så otaliga att det är jobbigt att sålla. Jag vet inte vad det beror på, men det tog mig i alla fall hela arbetsdagen att komma på vad jag ville skapa. När väl idén om dessa pedagogiska målarbilder kläckts gick det ganska fort att göra dem. Nu vill jag mest bara lägga upp dem här på bloggen. Har nämligen ett pockande chipssug jag inte fixar att ignorera längre.

alfabetet bokstäver

Hur fungerar dessa nya printables för barn? Upplägget är enkelt. Börja med att färglägga bokstavsstjärnorna längst ner på målarbilden. Fortsätt sedan att måla de matchande bokstäverna i samma färg. För enkelhetens skull ger du de olika bokstäverna olika färger. Jag har gjort en version med versaler och en version med gemener – välj versionen utifrån barnet. Visst blev det snyggt med ett enhörningstema? (Jag älskar enhörningar och är partisk.)

bokstäver målarbilder för barn

Nu ska jag gå till affären och köpa chips!

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

18 kommentarer

 1. Det verkar kul. Jag gillar pyssel och det är kul att göra det tillsammans med barnen också. Tack för tipset!
  Åh så du är chipssugen, haha jag är chokladsugen 😉

  1. Haha, ja! Visst har man sina dagar med både chips- och chokladsug. Jag är dessvärre allergisk/överkänslig mot choklad och nötter, så det brukar vara svårt på den fronten. Jag bryter alltid mot det någon gång per halvår och ångrar mig alltid lika bitter. Får utslag överallt – förutom massa andra allergiska reaktioner.

   Jag hoppas barnen har glädje av målarbilderna. Förena nytta med nöje är ett av mina favoritkoncept.

  1. Ja, visst är förbud hemska på det sättet? Lika bra att skippa dem! 😁

   Tack för de värmande orden, så snällt skrivet av dig. 💖

  1. Tack för att du ser vad jag försöker göra, det värmer. 💖 Jag kommer ihåg att jag själv gillade små pauser från de vanliga skolböckerna. Det är nog därför jag så envist fortsätter göra den här typen av pedagogiska målarbilder.

 2. Du är så duktig med dina idéer verkligen. Känner igen det hur det kan vara ibland när man vill vara kreativ men kommer inte på något. Så är det ibland 🙂

  1. Tack. 💖 Ett av mina stora ”kreativa dilemman” är att jag vill vara överallt på samma gång – och det går ju inte. Tyvärr. Hade älskat en klon av mig.

  1. Ja, jag håller med. Bästa känslan i världen att ha en ny idé. 😊

 3. Jag önskar ja hade ro till sånt pyssel – vet när ja var liten så höll ja alltid på med all typ av pyssel 😉 bra idéer o insp du delar med dig av

  1. Tusen tack för de fina orden, Tess. Då har du ju pysslet i dig! Jag tror att det mest handlar om att man ska känna att man har tid och den biten är inte alltid så lätt, tyvärr.

 4. Men gud så roligt med sånt där pyssel 🙂 fan att jag inte är på hugget för sånt för ja tror ja hade varit Awsome – ja lika awsome som du är

  1. Jag är säker på att du hade varit – och är – helt awesome på pyssel. Önskar att du får tid att prova dig fram och hitta vad du gillar att göra. Kan å det varmaste rekommendera Canva.com.

  1. Tack, vad fint skrivet, Angelica. 💖 Jag övar, övar och övar som en galning på det här med målarbilder. Har ingen utbildning inom grafisk design, så det är ett massivt fält jag gett mig in på. Prova Canva.com! Det är inte alls så svårt som det ser ut och du kan göra mängder av digitala skapelser för dina sociala medier. Bästa designverktyget ever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *