S som i Strand, Sand, Snäcka eller som i Sten

saker på bokstaven s
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Tips: Gör inte ”en sandra” och bege dig till stranden för att papperspyssla i blåst. Inte ens stenarna håller bokstavsbladet på plats. Jag stryker lim innanför linjerna på S:et för att sanden ska fastna.

S som i Strand, Sand, Snäcka eller som i Sten. På stranden hittar jag flera saker som börjar på bokstaven S. Jag har med mig ett av mina nya bokstavsblad för att fylla i bokstäverna till Apelviken denna måndagskväll. Hujedamej, vilken blåst! Jag som bara förberett mig genom att printa ut fylla-i-bilden, ta med ett limstift och kameran. Hade behövt tyngder för att hålla bladet på plats i sanden.

stora apelviken
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Kvällsljuset i Apelviken i Varberg är magiskt vackert – se här!

Men kvällsljuset, alltså! Magiskt vackert. Och så havet, det mäktiga. Vågorna skummar, S som i Skum. En kväll som denna susar kite- och vindsurfarna i kapp med vindarna. Jag tittar alltid lika förundrat på dem. Skickligheten i att hålla sig kvar på brädan ska inte underskattas – tro mig, jag har försökt! Allt som allt en väldigt fin sommarkväll medan jag försöker få till bokstaven S i Apelvikens riviga vindar.

kitesurfing
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Både kite- och vindsurfarna passar på i blåsten.

Du kan ladda ner hela fylla-i-alfabetet kostnadsfritt.

apelviken varberg
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Stranden har många fina skatter.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

8 kommentarer

  1. Tack, så snällt skrivet. 💖 Apelviken är magnifikt i kvällsljuset.

   Jag hoppas modellen ger nya uppslag för föräldrar och pedagoger, det hade varit väldigt roligt om den kom till nytta. ☺️

  1. Ja! Tack. 🙏💖 Och sedan en annan med B för Blomma.

   Jag försöker hela tiden hitta sätt att visa att målarbilder kan användas på så många fler sätt än ”bara” färgläggningsbilder (inte för att jag tycker färgläggning är något dåligt. Tvärtom!). Till slut når jag kanske fram. 😅

 1. Så bra matrial. Har barnbarn som gillar att lära, och sådant här är perfekt juh,. Tack igen för tipsen

  1. Å, vad snällt skrivet! Tack själv. 💖 Hoppas du och barnbarnen har glädje av materialet. Alltid lika roligt när man kan göra något praktiskt av det, tänker jag. Kanske att småttingarnas lust att lära stimuleras av leklusten i det. 😊

 2. Vilken bra idé! Att bege sig ut också och fylla i på mer ”praktiskt” sätt.
  Vackra bilder du tog också, men det ser verkligen blåsigt ut! Förstår att det krävdes lim och stenar.. 😛 Men det vart ju bra tillslut! 🙂

  1. Haha, ja! Jag måste verkligen planera bättre nästa gång. Tusen tack. 🙏💖

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *